plc si konusunda yardım

elektrikçicüneyt

Profesyonel Üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
3,699
Puanları
1,306
Yaş
48
Konum
kocaeli
arkadaşalar ben bu krizden önce cnc satış ve servis veren bir firmanın yeni açtığı veya açmak istediği cnc torna ve freze imalat bölümünde 1 yıl çalıştım.burada ladder yazmayı gördüm.fakat kendim yazmadım.bizim kontrol siistemlerimizin ladder ında zaman röleli kontaklardan tutunda her türlü sistem vardı.plc lerin içindede aynı sistem mevcut mu?yani cnc side kullanılan ladder la plc nin içindeki yazılım aynı mı?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Evet usta hemen hemen aynı. Örneğin Sinumerik' te PLC ile Servo motorlara hareket veren
CNC birimi ortak çalışır. Sinumerik' te entegre S7 CPU vardır. 802 serisinde S7-200 varken 810 ve 840 serilerinde S7-300 entegre CPU vardır. CNC' lerdeki PLC üniteleri motorlara hareket dışında CNC' nin yönetimi ile ilgili diğer tüm işleri yaparlar. Bor yağı pompasını çalıştırmak, makinanın kapaklarının kapalı olup olmadığını kontrol etmek gibi.
 
CNC uygulamalarında PLC'ler emniyeti sağlamak, sahadaki ekipmanları açmak ve kapatmak için kullanılır. Fakat endüstride her şeyi plc ile progralamak gerekir. bu nedenle daha kapsamlı olarak program yazılır. fakat mantık aynıdır. CNC de işler bir birine benzer ve bir nebze de olsa tekrar eder. fakat diğer alanlarda bir gün arıtma tesisi, bir gün çimento fabrikası, bir gün enerji otomasyonu yaparsın. bu nedenle iyi bir programlama tecrübesi gerektirir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,921
Kullanıcılar
451,525
Son üye
ituran20

Yeni konular

Geri
Üst