Plc yazılım fiyatı ne olmalı

Katılım
24 Şub 2009
Mesajlar
357
Puanları
1
Yaş
43
Degerlı arkadaslar, benım sorum serbest piyasada calısan arkadaslara olaçak.yaklaşık 32 giriş ve 32 cıkışı olan bır adet pano PLC kontrollu olarak yapılacak.Tabıkı bunun ekran programıda yapılacak makınaya uygun olarak.Sizce bu iş için fiyat olarak ne onerırsınız.
 
Çok ucuz malzeme kullanılmadı ise malzeme tutarı kadar da montaj ve programlama fiyatı olmalı derim. Özel emek, bilgi gerektiren bir iş ise fiyat daha da yükselmeli. Kendi adıma sırf iş olsun diye ucuz iş yapılmasına karşıyım. Piyasanın düşmesinden sonuçta bu piyasada olan herkes zarar görür. Bilgi önemlidir ve bu bilgiyi kazanmak için en önemli şeyi, zamanınızı harcadınız. Karşılığını da almak lazım değil mi?
 
benımde bu konu hakkında bılgı alma amacım bu.Pıyasada sadece ıs olsun dıye ıs yapılmasına bende karsıyım.Sizlerle dıyalog halınde olarak gercekten emegımızın karsılıgını almamız acısından ne kadar olmalı dıye sormustum.cevapın ıcın teskkurler.
 
Bende plc programlamayı öğrenmek için yaklaşık 1 sene boyunca her pazar kursa gittim.teorikte tam olarak olmasada öğrendim fakat hiç uygulama yapmadım tabi çalıştığim yer itibarı ile.bunun için vakit ayırıyoruz.işi bilmeyen nedirki pc de birkaç dügmeye basıyorsun tamamdır diyor.gelgörki hangi düğmeye basılascağını öğrenmek baya zaman alıyor.Bir makine arızasında tam birgün uğraştım,arızayı tespit edemedim.servis geldi pc yi plc'ye taktı daha sonra tamamdır dedi.işi 3 dakika sürdü.200 lira dediben o zaman plc'den anlıyor olsaydım makine 1 gün yatmayacaktı,boş yere uğraşmayacaktım.
Fiyat ne istersin bilemem ama abartmadan bilginin,emeğinin karşılığını al derim.Kolay gelsin.
 
şu hikayeyi bilirmisiniz
bir fabrikada arıza oluyor epey kişi uğraşıyor hallolmuyor neyse
diyorlarki falan usta tecrübeli çözse çözse o çözer
çağırıyorlar adam bakıyor bana bir çekiç verin diyor biraz sonra çekici biryere vuruyor makina çalışıyor
borcumuz ne diyorlar 1000 lira
patron kızıyor bana ne yapmış ayrıntılı fatura versin diyor
adam faturaya şöyle yazmış
10 lira çekiç vurma ücreti
990 lira çekicin nereye vurulacağını bilme ücreti

yani tecrübe hayatta yenilen kazıkların toplamıdır diye bir laf var
o kadar uğraş emek harca eğitim al sonra da usta neyaptınki 2 dakkada program atıverdin
desinler
çok başımıza geldi böyle tepkiler
 
Şimdi aslında bu işin ortalama bir piyasa fiyatı yoktur. Sen 100 çekersin, 10 numara iş yaparsın, diğer adam 75 çeker, müşteri anlamadığından 8 numara iş yapar bu krizde malı o götürür. Mesajı almışsındır. Mutlaka senin verdiğin fiyattan daha ucuza yapacak biri çıkar. Piyasanın durumuna bakacak olursan eskiden harikalar yaratan otomasyoncular şimdi amele işi robot taşıma işleri yapıyorlar.
 
Arkadaşım fiyat senin emeğinin karşılığıdır. Burada önemli olan müşterinin memnuniyeti akabinde senin aldığın ücretten duyduğun memnuniyettir. Yaptığın iş prototipse ve misal 2-3 ay sürecekse 5 000 Usd fiyat normaldir. Şayet bir haftayı gecmeyecek mekanik sistemi hazır olan bir iş isin fiyatı 1 000 ytl dir. Bazı genç arkadaşlar "uçuyorsun abi ne yapıyon sen!" diyebirir. Ama hidrolik, mekanik ve pnömatik sakıncaları bir nebze yazılımla düzeltebilirsiniz. Yapamayacağını söylemeyeceğinizi kabul ederek bu işlerin fiyatları budur arkadaşlar. Kolay gelsin...
 
piyasada cihazın fiyatı üzrinden programlama fiyatı çıkaran arkadaşlar oldukça var,boyle olunca , uzak doğu cihaz kullanılırsa komik fiyatlara iş yapıyolar piyasada belki orda o anda kazanıyo ama sonra o problem buyuyup yine bizi buluyo,orda cebine koyacağı 3 kuruşun hesabını yaparken mesleği ayağa düşürüyolar.
 
Evet arkadaşlar biz bu işi öğrenirken çok feakarlıklarda bulunuyoruz.gecen gün annemi hastaneye götürdüm bel fıtığı için doktor çekilmiş filimde sadece durumun ne olduğunu söylemek
için 120 lira para aldı belki filme bakıp karar vermesi 1 dk bile sürmedi tamam hakkıdır ister benim anlatmak istediğim değerimizi düşürmeyelim.Arkadaşım ben bir pres otomasyonu yaptım 1 haftamı aldı sistemi devreye almak 1000 lira istedim makinenin sahibi çok dedi istersen git dışarıda yaptır dedim vel hasıl döndü dolaştı yine bana geldi ben iş kısa sürebilr fakat bu bilgidir dedim işi yaptım
 
cevaplarınız ve yorumlarınız ıcın tesekkurler.Benımde burda cevapını bulmak ıstedıgım gercekten musterıyı ve bızı memnun edecek fıyat ne olmalı.Tabıkı ucuk fıyatlar cekmek olmaz ama kendı kendımızıde baltalamayalım.Musterı bakıyor ne vr bu ıste dıyor oturdugun yerden bır kac gunde halolur dıyor ve sankı ona gore fıyat ıstiyor ve beklıyor.yaptıgımız meslegın degerını bılelım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…