Plc yazılım fiyatı ne olmalı

yaptığınız işi müşterinin fiat beklentilerine göre değil, kendi emek ve tecrübeleriniz ışığında değerlendirmek en doğrusu ve bu işler için sabit bir fiat yoktur, olamazda her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. bazen sizin 1 haftada yaptığınız işi 1 günde çözebilecek insanlar vardır, işin fiatı karşılıklı pazarlıkla ortay çıkar şu anki piyasa şartlarında kimse benim fiatım budur diye diretemez.
 
En az donanımın maliyetinin iki katı yazılım ve devreye alma fiyatı olmalıdır derken sebebi şudur: Çok basit ve hatta sizden kaynaklanmayan bir hata nedeni ile bile devreye alma sırasında donanım elinizde kalabilir. :eek: Müşterinin şebekesindeki bir problemden olabilir mesela. Ama derdinizi kimseye anlatamayabilirsiniz. Bu durumda donanımın yenisini zarar etmeden yerine koyabilirsiniz. Bir nevi sigorta gibi. İşçiliği bedavaya yapmış olursunuz ama en azından zarar etmezsiniz. Sadece PLC'nin değil kullandığınız laptop vb cihazların bile risk altında olduğunu unutmayın. Bunlar yaşanmış, duyulmuş tecrübelerdir. :eek:
Bu arada soruyu soran arkadaş buradaki yazılanlardan etkilendim, yüksek fiyat verdim, işi de alamadım diye bize sitem etme sonra. Malum piyasada herkes otomasyoncu. Mutlaka ucuz çalışanlar olacaktır. Benim yazdıklarım tecrübelerden tavsiyeler. Karar sizin. Kimsenin ekmeğine mani olmayalım.
 
Son düzenleme:
yaptığınız işi müşterinin fiat beklentilerine göre değil, kendi emek ve tecrübeleriniz ışığında değerlendirmek en doğrusu ve bu işler için sabit bir fiat yoktur, olamazda her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. bazen sizin 1 haftada yaptığınız işi 1 günde çözebilecek insanlar vardır, işin fiatı karşılıklı pazarlıkla ortay çıkar şu anki piyasa şartlarında kimse benim fiatım budur diye diretemez.

Piyasa hiçbir zaman düzelmeyecektir. Kalitesiz ve ucuzcularla hep başımız dertte olacaktır. Ama benim fiyatım budur diyememek de kaliteyi ve fiyatı düşürenlere yarar sadece.
 
sn elektrikji benim söylemeye çalıştığım şey, bu piyasada yeni iseniz ve iyi referanslarınız yoksa müşteriye karşı dayatacak pek fazla seçeneğiniz yok anlamındadır.
 
kardeş en az (malzeme+işçilik)x2 olmalı. eğer kendine güveniyosan, yani ben hata yapmam, yaptığım işe bir daha gitmem bu kadar profesyonel yaparım diyosan biraz daha az fiyat verebilirsin. ama şunu da unutma panoyu yaparsın adam yazılımı aradan iki gün geçmez şöle olsa daha mı güzel olur acaba böle olsaydı nasıl olurdu acaba diye diye seni bir ay şantiyede tutar. bunları da göz ardı etme. :)
 
Siz hala referansı olmayan müşterilerinize işmi yapıyorsunuz. Özel olmak farklıdır, piyasa adamı olmak başka....
 
kardesım sen panoyu topluyor ve programınıda yazıyorsan programda cok zor degıl ıse 2500euro dan asagı yapma ben pres ve makına panosu topluyorum programını yazıyorum kı preslerın (eksantrık yada hıdrolık )programları zaten daha once hazırı var yanı daha once yazmısım ufak degısıklıklerle yapıyorum pano toplamak 4 gunumu alıyor gecelerı yapıyorum.program 2gunumu alıyor ben toplam 4000ytl alıyorum.gerısını sen dusun kolay gelsın
 
olaya ben değişik yorum katayım emek korunmalı derim ama emek vermek sadece bir işi yapıp bitirmek sonra çalıştığını gösterip para almak değil bir süre önce küçük bir dükkanda ortak olarak yaklaşık 6 ay çalıştım ve en sonunda maliyeci katili olmamak için işi bıraktım şimdi ssk lı çalışıyorum serbest çalışan arkadaşların çoğu vergi nedir ssk nedir bilmez bu yüzden fiyatlarla istediği gibi oynar olan dükkan sağiplerine olur üstelik birçoğu işi bitirip arkasına bile bakmazken eğer bir dükkanın varsa en küçük arızada topa tutarlar seni hemen gel sanki dünya göçüyor gibi yaşayan arkadaşlar iyi bilir işte bu yüzden ben eli çantacılardan nefret ederim ve gördüüm yerde maliye ssk ve polise bildiririm ama okadar ağır sistemimiz varki bir seferinde şikayetten 1 ay sonra maliye iş yerine uğradı güleyimmi alıyayımmı anlamadım. gelelim para meselesine işi yapabileceksen eğer ama fiyat bilgin yok ise bu işi yapan şirketlerden fiyat alır ortalama bir fikir edinirsin burada senin kaç gün veya kaç saat uğraştıın önemli deildir önemli olan o işin başkaları tarafında nekadara yapılabileceği işi bitirme süreni bilgin teccüben ve çalışma hızın belirler diye düşünüyorum. iyi çalışmalar
 
otomasyon işleri veriyoruz 75 gün vadeli yüzde 15 peşinle olduğu halde bu konuştuğunuz fiyatları görmedim bilinenin aksine cantacılar firmalar için cazip değildir parayı peşin ister çantacılarla irtibatın kopmamasının sebebide firmayı aradığımda çoğu zaman geç gelirler çantacılar ise hemen zıplarlar kısa süreli küçük işler çantacılarla büyük işler firmalarla yapılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,942
Mesajlar
921,869
Kullanıcılar
451,123
Son üye
Eldost

Yeni konular

Geri
Üst