Plc

mühez

Üye
Katılım
22 Eyl 2016
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
30
Abilerim ablalarım ben yeni plc yi öğrenmeye başlayacağım ama plc den önce otomatik kumanda öğrenmem gerektiğini farkettim ögrenebilecegim bir kaynak var mı İnternetten önerebileceğiniz kaynaklar falan yoksa sadece megep yeterli mi yardımlarınız için teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İlk başta megep ile temeli iyi bir şekilde öğrenin sonra değişik kumanda şemaları nı internettenbulup mantığını anlayıp çizmeye çalışın derim ama temelini çok iyi ögrenmelisin mesela ilk önce bütün devre elemenları ne işe yarar nasıl çalışır başka bir cihazla nasıl çalıştırılabilinir sembolü nedir bunları bilmelisiniz
 
@mühez ekts cadesimu programları sana yardımcı olacak.
 
Slm.
Tamam ladder otomatik kumanda mantiğında biraz, Fakat atlanilan en bük handikap Algoritma geliştirme yeteneğidir. Bu yetenek ise malesef teoride değil, pratikte kazanilir ve kabiliyet ister. Karşına cikan hiç tanimadiğin bir sistemi iyi analiz etmek ve akış algoritmasını organize edebilmek çok ayrı bir kabiliyet gerektiriyor.
Evet Plc ye ilk adım olarak Otomatik kumanda mantiğı sizin için iyi görünen bir mantik olabilir, İşe de yarayacaktır fakat bir yere kadar...
Benim Fikrim biraz daha bilgisayar tabanli, örneğin C++, java gibi çalışıp kendinizi yetiştirmeniz daha yerinde olacaktır. Şayet Ladder bir tek plclerde de işe yarayacaktır.
 
Son düzenleme:
@TheRisky usta
şayet lader 1tek plc de ise yarayacaktır ne demek
Siemens del ta schneider gibi plc lerin hepsi ladder diyagramiyla programlanabilir ladder olmazsa plc biter.

y8Qc.jpg
 
Sn. @şef112
Bir Tek PLC derken Tek marka Plc den bahsetmiyorum Plc lerden bahsediyorum.
Fakad bir veya birden fazla programlama dili öğrenirsen daha iyi olur diyorum. Nihayetinde servolar, motionlar, plc ler vs. Programlanabilir tüm endüstriyel kontrol cihazlarina hakim olabilir. Üstelik pc destekli islerinde üstesinden rahatlikla gelebilir.
Kisacasi Ladder alanı kısıtli bundan bahsetmek istiyorum.

mesajdaki plc ibaresi plcler olarak degisti. Yanlis anlasilmasin diye.
 
Fakat başlangıç için ladder yeterli değil midir
 
Tamam önerileriniz için teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,843
Mesajlar
920,930
Kullanıcılar
450,942
Son üye
serhanacik

Yeni konular

Geri
Üst