Nikolai II
Üye
Arkadaşlar bildiğiniz gibi PLC'ler mikrodenetleyici tabanlı bir cihaz. Aslında bir STM32 alıp içine 24v giriş çıkış modülleri, ethernet girişi vs. ekleyerek kendi PLC'mi yapmak yerine neden pahalı olan Siemens s7-1200'ü tercih edeyim ki? Mikrodenetleyiciyi bir plastik kap içerisine sokarak, uygun giriş çıkış bağlantısıyla montajlayarak; ısı, nem, toz gibi faktörlerden korunacak bir sistem yapılabilir.
Ladder derleyecisine gelince böyle hazır yazılımlar var. Programı ladder ile yazıp C diline derleyip STM32'ye gömebiliyoruz. Yine STM32 ile HMI Panel bağlantısı da yapılabilir. Benim sorum şu: Siemens PLC ile benim yapacağım bu sistemin farkı nedir? Ne gibi dezjantajlar yaratır? Fiyat farkı göze alındığında PLC kullanmak mantıksız değil midir?
Ladder derleyecisine gelince böyle hazır yazılımlar var. Programı ladder ile yazıp C diline derleyip STM32'ye gömebiliyoruz. Yine STM32 ile HMI Panel bağlantısı da yapılabilir. Benim sorum şu: Siemens PLC ile benim yapacağım bu sistemin farkı nedir? Ne gibi dezjantajlar yaratır? Fiyat farkı göze alındığında PLC kullanmak mantıksız değil midir?