PLC'ye kablosuz input girisi

GrcnSrby

Üye
Katılım
1 May 2012
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
33
Herkese merhaba

Bitirme tezimde bina otomasyonu yapmayi planliyorum. Sensorlerden gelecek veriyi PLCye baglayip kullanacagim. Ancak sensorlerden gelecek veriyi kablosuz olarak PLCye aktarmak istiyorum. Bunun nasil yapabilirim? Alacagim PLCde hangi ozelligi aramam gerekiyor?

Tesekkurler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Siemens otomasyon kataloğunda genel bi resmin var PLC ile ilgili. Resimde hertürlü haberleşme mevcut, gsm, wifi v.b.
Kablosuz haberleştirebilirsin ancak kablosuz haberleşmeden kastım IO kartını PLC ye uzaktan haberleştirmek. Yani tek bir Input veya Output u kablosuz olarak değilde IO kartını uzaktan haberleştirmek. Tek tek bütün sensörleri uzaktan haberleştirmek çok ilginç bişey olur. Tabi o şekilde sensör varmıdır :)

Yapılabilecek işlem bence şu olur: Birbirine yakın olan sensörleri misal aynı katti sensörleri IO kartına girmek ve bu IO kartınıda PLC ile haberleştirmek.
 
Cevabınız için çok teşekkürler bilmiyordum öğrenmiş oldum :) o katalogu da paylaşır mısınız? Haberleştirme çeşitlerini de araştırdım ancak bulamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,907
Mesajlar
921,581
Kullanıcılar
451,059
Son üye
landonor
Geri
Üst