portan rs32 kablosuna çıkış yapabilirmiyiz ?

grave45

Üye
Katılım
14 Nis 2011
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
35
dedektörden gelen veriyi pic'e aktarıcaz. picde pcsinin seri portuna takılı olucak. assembly dili ile pic programlıyacaz ve programlarken örneğin eğer port Adan veri geldiyse Port B çıkışına aktarıcaz. Fakat aktarımı rs32 kablosuna yapıcaz rs32 kaplosuda paralel porta takılı olucak ve aktarımı yaparken kendi belirlediğimiz bir kod gönderip bu kodu yapacağımız arayüz programında kullanıcaz.
böyle bir uygulama yapılabilmesi mümkünmüdür. eğer mümkünse assembly dilinde port Aya veri geldiğinde port Bye veri gönderirken bizim belirlediğimiz kodu nasıl göndeririz.
 
Merhaba
Sorunuzu tam olarak anlayamadım.PIC'ten PIC'e mi haberleşme olacak yoksa PC'den PIC'e veya PIC'ten PC'ye mi tam olarak açıklarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
 
Merhabalar arkadaşım öncelikle sorduğun soru daha açık ve anlaşılır olursa daa iyi bir cevap verebiliriz. Ben anladığım kadarıyla cevap vereyim. Sen dedektörden gelen veriyi rs232 yani uart üzerinden alırsın ki bunun için fazla bir iş yapmıyorsun. Donanım yapısı bunu sana hazır yapıyor. Sana 8 bit (1 byte) veri getiriyor. Sen bu veriyi direk portb ye atabilirsiniz. Assembly de bir kaç satırda çözülebilecek bir sistem. Pc ye veri yollarkende size tavsiyem yine rs232 modülünü kullanmanız. Her pc de en az 1 tane vardır. İşlemleri dahili donanım gücü ile çözdüğünüzden sistem daha hızlı çalışacaktır.

İyi Çalışmalar
Uğur BEKKAYA
 
konuyu tam olarak anlamamışım biraz saçmalamışız. Bana
Örneğin port A giriş portuna veri geldiğinde Port B çıkışından çıkış olarak 2923 sayısını göndermek istiyoruz bunun kod kısmı nasıl olucak.
 
Son düzenleme:
LIST P=16F84A
INCLUDE "16F84A.INC"
TEKRAR
CLRF PORTB
BSF STATUS,5
CLFR TRISB
MOVLW h'FF'
MOVW TRISA
BCF STATUS,5
DONGU
BTFSC PORTA,0
GOTO DONGU
BSF PORTB,0
GOTO TEKRAR
END
;tam olarak bundanmı bahsediyosun.PORTA nın sıfırıncı biti topraksa PORTB nin sıfırıncı biti +5 volt, ama 2923 sayısını nasıl göndermek istiyosunuz ara yüzemi göndermek istiyosunuz bu sayıyı yani bilgisayardamı okumak istiyosunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,719
Mesajlar
919,934
Kullanıcılar
450,752
Son üye
EmirArdaÖnal

Yeni konular

Geri
Üst