Üsküdar Soğutma
Üye
güzel insan, belli ki bir yerden voltaj akmıyor, yolları kontrol etmek lazım, kabloları kontrol etmek lazım, lazım olanların sayısı artar gider. sen önce ara bağlantı kablolarını bir kontrol et, sonra da bize kondanstör amcanın değil kartı gülcemalini göster.Herkese selam ustalarım, Portatif klima üzerinde tamirat yapmaktayım. Kabloları ve karttan bağımsız fan, kompresör gibi bileşenleri direkt bağlantı olarak denedim. Bileşenlerin hiçbirinde bir arızayla karşılaşmadım fakat karta 220v geliyor ölçümlerini yaptım, fakat fişe taktığımda ne ses ne de butonlara bastığımda bir görüntü ile karşılaşmadım. Kart tamircime götürdüğümde resimde gördüğünüz 1.0 uflik dikdörtgen kondansatörü değiştirdi fakat sorun çözülmedi neyden kaynaklanabilir ?Ekli dosyayı görüntüle 111689
yarım doğrultulmuş galiba.Resimlerden takip edemedim.
Kart üzerinde voltaj girişinden 220 volt verip kapaaitöte ve oradan doğrultma devresine ve çıkışında dc voltaj varmı ölçerek gitmek lazım.
Antalyada iseniz bu kontrolleri beraber yapabiliriz.
Asıl değişmesi gereken ( kontrol edilmesi) siyah renkli 1,5 UF kondansatör dür. Devrenin çalışması için gereken voltajı sağlayan trafo görevi gören parçadır.
Sarı renkli kondansatör ripple ları kesmek için filtre kondansatörü dür. Çok acil bir parça değildir.
Ekli dosyayı görüntüle 111708
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?