Potansiyometre Seçimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canbeyhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Potansiyometrelerde harfler A logarimik, B lineer, C ters logaritmik olduğunu belirtir.Sizin devre üzerinde hangisi yazıyorsa onu kullanmanızı öneririm.

A yani logaritmik olan ses seviyesi için, B yani lineer olan ton kontrolü ve balans potu olarak kullanılır.Ton kontrolü ve balans için kullanılacak olanlarının ortada centre detent denilen klikli olanları da vardır.

Son düzenleme:
Potansiyometreler iki tip olur.

Logaritmik değerli olan ve diğeri de lineer olan.

Çok detaylı bilgim olmasa da tek bir potansiyometre içinde hem logaritmik hemde lineer pot görmedim.

İkisi ya lineer dir yada logaritmik. Sizdeki ne ise aynısını takabilirsiniz.

Değiştirmek istediğiniz potun üzerindeki yazıları resimleyip buraya ekler misiniz bakalım hangi tipmiş?

Bu görseldeki potlar kolay kolay bozulmaz. Asıl sorun nedir ne gibi bir arıza var? Belki temizlemek kurtarır.

Potansiyometrelerde harfler A logarimik, B lineer, C ters logaritmik olduğunu belirtir.Sizin devre üzerinde hangisi yazıyorsa onu kullanmanızı öneririm.

A yani logaritmik olan ses seviyesi için, B yani lineer olan ton kontrolü ve balans potu olarak kullanılır.Ton kontrolü ve balans için kullanılacak olanlarının ortada centre detent denilen klikli olanları da vardır.
Hocam işte aynısını bulamıyorum sorun orda bulabildiğim tek model bu

A yani logaritmik olan ses seviyesi için, B yani lineer olan ton kontrolü ve balans potu olarak kullanılır.Ton kontrolü ve balans için kullanılacak olanlarının ortada centre detent denilen klikli olanları da vardır
Benim bulduğumdan taksam hepsine ne değişir hassasiyet farkımı olur daha açık anlatabilir misiniz pek anlamıyorum

Hocam işte aynısını bulamıyorum sorun orda bulabildiğim tek model bu
https://tr.aliexpress.com/i/1005005493122497.html

Potların mil uzunluğu ve pot ölçüleri de önemli. Pot başlığı ile uyumlu mu yoksa alırsınız elinizde kalır. Ölçerek karşılaştırmak lazım. Maalesef Türkiye'deki satışlarda bu ölçüleri paylaşanlar çok az sayıdadır.Türkiye'de bir satış bulursanız.Mutlaka telefonla teyid ederek alın.Direk siparişlerde yanlış gelebiliyor.

https://tr.aliexpress.com/i/1005005493122497.html

Potların mil uzunluğu ve pot ölçüleri de önemli. Pot başlığı ile uyumlu mu yoksa alırsınız elinizde kalır. Ölçerek karşılaştırmak lazım. Maalesef Türkiye'deki satışlarda bu ölçüleri paylaşanlar çok az sayıdadır.Türkiye'de bir satış bulursanız.Mutlaka telefonla teyid ederek alın.Direk siparişlerde yanlış gelebilir
Peki hocam selülozik tinerlede temizlesem farkı olurmu kontakt spreyi çözmedi ama ?

Peki hocam selülozik tinerlede temizlesem farkı olurmu kontakt spreyi çözmedi ama ?
Potansiyometreleri açıp kapatırken haşur huşur bir hışırtı sesi oluşuyorsa bu potansiyometrenin içindeki kontak yüzeylerin kirlenmesi veya aşınmasından olabiliyor.Ancak bu plastik potların içindeki kontaklara kontak sprey ulaşmıyor olabilir.Ben tinerle yapılan bir temizleme duymadım ve yapmadım.Eğer sorun gerçekten potların kirlenmesine veya eskimesine bağlı bir hışırtı ise, kontak spreyle çözülememişse yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

Potansiyometreleri açıp kapatırken haşur huşur bir hışırtı sesi oluşuyorsa bu potansiyometrenin içindeki kontak yüzeylerin kirlenmesi veya aşınmasından olabiliyor.Ancak bu plastik potların içindeki kontaklara kontak sprey ulaşmıyor olabilir.Ben tinerle yapılan bir temizleme duymadım ve yapmadım.Eğer sorun gerçekten potların kirlenmesine veya eskimesine bağlı bir hışırtı ise, kontak spreyle çözülememişse yenisi ile değiştirilmesi gerekir.
Selülozik tinerden bahsediyorum kartlarda kullanıldığı için dedim

Forum istatistikleri

Konular
133,424
Kullanıcılar
459,420
Son üye
bülent1973

Yeni konular

Geri