Potansiyometre

Katılım
11 Nis 2016
Mesajlar
80
Puanları
1
Yaş
37
3.5v dc motoru 10k potansiymetre ile direk olarak kontrol ede bilirmiyim bu potansiyometre 10k kac voltlara kadar dayanir yardimlariniz icin tesekkur ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
10k küçük güçler için çok gelir, tabi Serkan dostumun dediği gibi güç kaynağı ve motorun gereksişnim watı da önemli, 2 pillik motoru kısıp açmak içn 10k direnç çok, 1 ipucu kulağına küpe olsun bu özellikteki cihazlara dimmer denir ama Şebeke ve yüksek güçleri kontrol edenlere, düşük voltajlar için speed veya light control yazmak yeterli, 3vdc motor control diye aratırsan uygun bir çözüm illa ki bulursun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…