morishidol
Üye
Watt üzerinden gidince zihin karışıklığı oluyor, o yüzden watt/lümen verimi açısından bakmak daha sağlıklı... Sizin elinizdeki ürün normal Çin mamulü PAR38, içindeki ledlerde 80-85 lm/watt civarı...
85 lm/watt*12= 1020 lümen ışık gücü var...
Aynı bacak yapısında kaliteli 700 mA led ile değişim yapılırsa;
180 lm/watt*12=2160 lümen yaklaşık iki kat ışık gücü yakalanıyor... Sürücüyü de harici tip ile değiştirmek gerekiyor...
O kadar led+sürücü+işçilik masrafı ve riskine değermi o kasa için tartışılır, LG çipli 20W PAR38 mevcut...
Eğer led çıkartır çıkan yerleri köprülerseniz led sürücü sabit akım sürücü olduğundan 7-8 adet led ile de çalıştırır, problem olmaz...
Çok eskiden güzel bir akvaryumum vardı .
Aydınlatmada az mavimsi ışığı olan bir fluoresant kullanıyordum 40 lık.
Bir miktarda güneş gördüğü için bitkilere çok iyi geliyordu kriptonlar ve yavru otları çok iyi gelişiyordu.
Balıkların rekleride hoştu.
Demem o ki uzunca yerler için noktasala yakın ve yönlenmiş ışıklar ancak dekoratif maksatla olursa oluyor.
Şimdilerde ledlerin hangisi iyidir bilmiyorum denemedim ve konudan uzağım.
Led ler için gün ışığı soğuk sıcak gibi kavramlar var.
Baklavacı ve altıncı sıcak sever ama gümüş ve platin türü satıcı cool sever gibi..
Bunuda göz önüne al.
Işığı azaltmak istersen led eksiltmek yerine pwm ile kontrol edilebilen led sürücüler var.
Onları bir incele istersen.
AL yapacan silikonla uğraşacan falan filan pekde yakışıklı olacağını sanmıyorum.
Kimbilir belki hazır dış mekan için silikonlu yapışkanlı led şeritler var.
Dizersin sıra sıra ...denemekden kime ne.
nerden bulurum ben bahsettiğiniz Lg çipli par38 lambayı? işimi görüyorsa almak isterim.
birde bu par38 nedir? ne demek bu şimdi? =)
amerikalı bir akvarist bir forumda benzer lamba ile su içindeki ölçümlerde işte bilmem kaç inç te 500 par ölçütüğünü söylemiş, buda kafamı çok karıştırdı. madem lamba 38 par (bu değer tam olarak nedir bilmiyorum) nasıl 500 par a çıkıyor.. köşelerde ışığın az ulaştığı yerlerde 60 derece lens ile 100 par ölçüyormuş.. ha bu arada bende de 60 derece lens var.. onu ekstradan aldım.
şu andaki lambayı kullandığım alan da böyle;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?