Power ledlere akıllı dim sistemi nasıl yapabilirim?

smenkhare

Üye
Selamlar. Bir akvaryum armatürü yaptım. Tapo akıllı priz ile otomatik olarak istenen saate açılıp kapanıyor. Bu armatüre gün doğumu ve batımı gibi bir dim sistemi eklemek istiyorum ışık istenen saatte yavaş yavaş açılacak ve en yüksek seviyede belli bir saat yandıktan sonra ışığını yavaş yavaş kısıp kapanacak.. Nasıl yapabilirim. Armatürü yaptığım malzemeler bunlar.

Ekli dosyalar

• IMG_7678.webp
    IMG_7678.webp
    14.9 KB · Görüntüleme: 23
Söylediğiniz, Tapo priz tek başına bunu yapamaz çünkü sadece aç/kapa yapıyor, dim kontrolü yok.

PWM dimmer + zaman kontrolü yapılabilir.

Sizin LED’ler büyük ihtimalle sabit akım ile çalışıyor.
Eğer driver (PWM girişli) değilse, direkt dim yapılamaz.

Eğer sürücüleri değiştirirseniz:
PWM dim girişli LED driver alırsanız çözüm bulunabilir.

Arduino / ESP32 / hazır dimmer ile kontrol edilebilir, bu konuda tecrübeniz var mı.
Yoksa, hazır, e-bay de benzer ürünler var.

“Aquarium LED controller sunrise sunset” diye arayaın

Ama, yapabilirim diyorsanız yazın

Söylediğiniz, Tapo priz tek başına bunu yapamaz çünkü sadece aç/kapa yapıyor, dim kontrolü yok.

PWM dimmer + zaman kontrolü yapılabilir.

Sizin LED’ler büyük ihtimalle sabit akım ile çalışıyor.
Eğer driver (PWM girişli) değilse, direkt dim yapılamaz.

Eğer sürücüleri değiştirirseniz:
PWM dim girişli LED driver alırsanız çözüm bulunabilir.

Arduino / ESP32 / hazır dimmer ile kontrol edilebilir, bu konuda tecrübeniz var mı.
Yoksa, hazır, e-bay de benzer ürünler var.

“Aquarium LED controller sunrise sunset” diye arayaın

Ama, yapabilirim diyorsanız yazın
Cevap için teşekkür ederim. Arduino tecrübem yok ama istediğim kodu yapay zekaya yaptırıp arduino ekleyebilirim diye düşünüyorum. Burada sıkıntı bana uygun led driver nasıl bulacağım. Gerçi her şey sıkıntı yaparım diye düşünüyorum. Uğraşmayı seviyorum.

Cevap için teşekkür ederim. Arduino tecrübem yok ama istediğim kodu yapay zekaya yaptırıp arduino ekleyebilirim diye düşünüyorum. Burada sıkıntı bana uygun led driver nasıl bulacağım. Gerçi her şey sıkıntı yaparım diye düşünüyorum. Uğraşmayı seviyorum.
güzel insan, hiç sıkıntı yapma. ledlerin toplam sayısı bölü çektiği amper kadar güç kaynağı kullanırsan. sorunun çözülür. zaten dimm olayı da voltaj üzerinden yapacaksın. sürücü arama derdin kalmayacak.

O zaman ekteki linke bakın.
e-bay deki hazır ürünleri de bulursam gönderirim, öyle karar verirsiniz:

https://www.hackster.io/artur-rzepka/aquarium-led-wifi-controller-ec14a4

bir arduino nano bir ldr ile çözüle bilir tabii öncesinde led sürücülerin değişmesi gerekli arduino kodunu yazarken dikkat etmeniz gereken delay kullanmak yerine milis kullanmak

birde dip not, yıllarca hatcheryde çalıştım. inan o ışığın yumuşaklığı hiç bir şeyi değiştirmiyor.

Alttaki gibi bir uygulama yapabilirsiniz. Hem PWM hem de akım sınırlama yapmak mümkün.
12V için en fazla iki led seri bağlayın, zira iki mosfet var. Gerilim düşümü fazla olacaktır.
Komponentlerin güç hesabını iyi yapın. Yakışıklı bir soğutucu gerekecektir.

Bu da simülasyonu. Frekansı kendinize göre ayarlarsınız.
https://tinyurl.com/v2cvvwn3

1777616068336.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri