prizlerde elektrik var.

Bu bağlantı şeklini abimlerde de gördüm. Ya ilk yapan elektrikçinin hatası ya da daha sonra yapılan bir arızadan sonra faz ve nötr ters bağlanması. Hatta florasan lambayı kapattıgımızda bile 1-2 sn. içinde florasan göz kırpıyor. Bunlar hep ters bağlantının ürünü. Ben yer değiştirecektim prizlerde de sıfırlama oldugu için sıfırlamaları da ters çevirmemiz lazımdı. Yoksa prizlerde çift faz olurdu. Bir de kendileri istememişti. Neyse bakalım..En kısa sürede bir elektrikçi çağırıp yaptırınız. Sayn Şefimin dediği gibi elektrikten anlamıyorsunuz. Saygılar..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bende şofben için ayrı linye çekmiştim banyonun yanındaki buat a kadar banyo içindeki antigron kablo buuat ta ters bağlamışım nötr sigortaya gitmiş .farkındaydım ama düzeltirim bir ara dedim iki gün sonra sigorta yandı .birde bir şey sorayım yatak odasında tek piriz var ,birtane daha koyacağım ama kırmak istemiyorum pirizi koymak istediğim yerin tam arkasında çocuk odasında piriz var.
direk kasanın içinden delsem kabloyu geçirsem ,tabi linyesi ayrı çekeceğim buat tan . birde çocuk odasında anahtar kapının girişinde değil odanın ortasında kapının girişine koymak istiyorum ama orası kolon kırsak bir şey olurmu boru için sıva kurtarıyor ama anahtar kasası için biraz oymam lazım nasıl olur
 
Sayın yawuz58.
Yatak odasına koyacağınız prizi arkadaki priz linyesinden alabilirsiniz, sorun olmaz.
Çocuk odasındaki anahtarı kolona almak istemeniz biraz düşündürüyor. Haa zamanında çok kolon, kiriş kırıp boru döşedik. İnşaat mühendisleri veya müteahhitler kendileri kırmamızı istediler. Hatta "nasıl beton sağlam olmuş mu " diye bize sorarlardı. Ama şimdi taşıyıcı sistemlere en küçük çekiç vurmak yasak.
Boruyu sıva altına alıp, anahtarı sıva üstü yapabilirsiniz.
 
sayın şefim yasak olayına pek aldırış etmiyorum ama saki kırarsam
depremde filan kırılma noktası olacak gibi hisler geliyor beton dökülmeden olsaydı olurmuydu kanunen evde birçok kirişte buat var ayrıca yorumunuz için çok teşekkür ederim
 
İyi ya işte, zaten depremde zarar vermesin diye yasak. Kirişlerdeki buatlar beton dökülmeden önce kalıplara çakılıyor. Beton dökülüp kalıplar sökülünce kiriş içinde kalmış oluyor. Orada kiriş kırma olayı yok. Ben bildiğimi yazayım, takdir sizin.
 
teşekkür ederim şef im boruyu sıva altı yapayım anahtarı sıva üstü yapayım dediğiniz gibi içim rahat olsun çok sağ olun
 
evet arkadaşlar yaptığınız yorum ve cevaplar için teşekkür ederim. anlaşılan ben bir elektrikçi çağırmadan bu iş olmayacak. yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

1 yıl önce sayaçları akıllı sayaç yapıyoruz demişlerdi sanırım o zaman değişmiş. birde ben kiracıyım onun için eski durumu nedir bilemiyorum tabi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…