Prizlerin dağıtım tablosu gibi ve Lambadan lambaya geçiş yapılmama kuralı?

Peki lambadan lambaya geçiş durumu nedir? Sadece lüstr klemens ile yapılabilir denmesinin sebebi nedir
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Lambadan lambaya geçiş yapılması da mantıklı değildir.
Ancak lamba hatları genelde omik direnç olduğu için belli koşullarda ortak nötr kullanılabilmektedir.
Eski tip akkor flamanlı lamba kullanılacaksa bu geçerlidir. Bir diğer kural ise toplu lamba hatları tek bir şalter ile kontrol edilmekte ise.
Ayrı anahtar veya şalter kullanılıyorsa da nötr hatları asla birleştirilmez. Yüksek güçlü bir lamba yanarken, başka yüksek güçlü bir lamba da devreye alınacaksa o andaki gerilim indüklemesi lambaları patlatabilmektedir.

Ancak lamba hatları floresan veya SMPS devreli yük barındırıyorsa nötr hatları asla birleştirilmemelidir.
 
İyi de siz verdiğiniz örnekte 2200w gösteriyorsunuz. Arkadaş onu söylemiyor yakın veya eşzamanlı kullanılmayan prizler için söylüyor anladığım kadarıyla. Tamam yönetmelik uyulmak zorunda evet insan hayatı herşeyden önce fakat bunu gelin müşteriye fiyat çıkardığınızda anlatın.Sizden önce elbette daha düşük fiyat verip atlama vs yapacak olan adam işi kapıyor. Arkadaş o yüzden kimse ben prizden atlama yapmıyorum demesin diye demiş.Bana kalırsa atlama yapılacak ise derin kasa kullanıp prizin arkasında klemens kullanarak atlama yapılmalı. Bunun zararlı olacağını düşünmüyorum.
 
Zaten anlayan oradaki güç faktörünün örnek olduğunu anlar ve hesapları yapardı
2200W örnek olarak verilmiş olup, omik bir yük olursa çekilebilecek akımı hemen hesaplaması içindir. Kabaca 220V şebekede 10A akım demektir. 10A lik akımın omik yüklerdeki gerilim düşümü rahatlıkla yapılailir. IkarexR formülü ile basit bir örnek ile hat nötr dönüş hattı direncimizin akımın karesi çarpımıdır.
R=0.1 ohm olsun.
10X10=100x0.1=10V Omik bir yük için bağlantı yerindeki gerilim düşümü.
Peki aynı priz hattına bir fırçalı matkap bağlar da çalıştırırsak ne olacaktır.
Ben eminim ki böyle bir matkap çalışırken aynı nötr hattı üzerideki AC gerilimi gerçek toprağa göre ölçemezsiniz. Muhtemelen ölçü aletiniz yanacaktır.
Ölçü aletinizin yerine başka bir elektronik cihaz da düşünebilirsiniz.
Prizlerde asla eşzamanlı kullanım sözkonusu olmaz. Bir priz bir zaman çalışırken çekilip başka bir cihaz bağlanabilmektedir. Eşzamanlı bile kullanılsa yük durumları hesaplanarak eşdeğer yükler için belli kriterler belirlendikten sonra aynı hat kullanılabilir. Bu kriterlerin en önemlisi sayaca, daha doğrusu ana nötr barasına en yakın olan yük en yüksek güçlüsü seçilmelidir. Hat uzatıldıkça yüklerin de belli oranda güçlerinin düşük olması gerekmektedir.
10-20m NYA kablosu için düşük fiyat politikası benim için bir anlam ifade etmez. Tekniği önce hakkı ve layıkı ile yerine getirip uygun fiyat belirlenmiyorsa, o işi yapan kişi bence dolandırıcı sınıfına girmektedir.
İlerde bir zamanda bu anlatmış olduğum etkenlerden dolayı kullanıcının bir cihazı yanarsa sorumluluk tesisatı yapandadır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…