Profibus

x0914667

Üye
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
446
Puanları
1
Yaş
39
Siemens S7 300 ile Telemekanik PLC'leri Profibus modülleri kullanarak
nasıl haberleştirilir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
SAnırım LUFp-7 mi ne bir cihaz var, schneider ın. Modbus-profibus hebrleşmesini yapıyordu.
 
monto mar selam
sanırım sen bu profibus işinden anlıyon gibi birazazbiraz ben 2 tane s7300 un master ve slave olarak 1 winccde baglandıgı sistemde bir cpu nun içinden diğer cpunun ıo suna kumanda etmek istiyorum nasıllll bir kod yazmam lazım send receive felan olayı varmıss ama pek analamadım yarrrdımm edermiisn ?
 
master s7300 un program hardwarene diger s7300 ün gsd filenı yukleyip slave olarak profibus hattına bagla.master cpunun profıbus portuna çift tıkla configurasyondan kaç bytelık adresi okuyacağını nereye yazacagını konfigure et.
mesela masterdan slave adres okuyoacaksan master IB0(1 byte okumak için) secersin slave ide QB0 secersin bu masterdaki ayarların.slavede de slave tam ters ayarları yaparsın.
 
rilker bunun ıkı yolu var elündeki sistemde mpı haberlesmeside yapabilirsin yaniglobal data ınterface olusturabilirsin diğer yol profibus onu uygulamak istiyorsun bunuda master da hw konfigrasyoile slavde simatic te slave modiule yazacagın kodla yani dp-send ve db recv fonksiyonuyla yapabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…