Goldsilver
Üye
3-4 yıl önce pronetin çözüm ortaklığını yapan yerde eğitim almıştım. Pronetin çalışma mantığı kurduğu sistemi satmak yerine ekipmanları tamamen kullanıcıya kiraya vermek. Komple satış gerçekleştirmiyorlar. Aylık sizi abone yapıyorlar, bunun karşılığında siz de her ay ADSL gibi ya da Elektrik, su gibi fatura ödüyorsunuz.
Peki kurulan bir alarm sistemi için niçin kullandığım süre boyunca her ay fatura ödeyeyim? Çünkü bu sistem kapalı çevrim bir sistem değil. PIR dedektörlerinden, gaz sensörlerinden, yangın dedektörlerinden her an Pronet çağrı merkezine telefon hattı aracılığı ile veri gidiyor. (İstanbuldaki çağrı merkezlerine de gidip görmüştüm, bir kaç yüz çalışanı ile, şehir şehir ve bölge bölge ayrılmış şekilde sürekli gelecek olan çağrıları takip ediyor.) Bu sensörlerden herhangi biri alarm verdiğinde, örneğin yangın dedektörü, Pronet çağrı merkezi direk olarak size en yakın itfaiyeye haber veriyor ve evinize yönlendiriyor. Aynı şekilde bir gece yarısı evinizde ya da iş yerinizde alarm çaldığında çağrı merkezinde bu hemen fark ediyor ve hırsızlık şüphesiyle size en yakın güvenlik birimine haber verilip yönlendirme yapılıyor. (Aynı zamanda bazen kullanıcıya da direk haber veriyorlar) Bunun gibi bir çok hizmeti var. Yani pronet malzemeler için kira bedelinin yanında verdiği hizmetin parasını alıyor. Abonelik ücreti de eve ya da iş yerine konulan sensör sayısına göre değişiyor.
Benim bahsettiğim bu durum 3-4 sene önceydi ve tamamen abonelik üzerineydi ve alarm sistemi kesinlikle komple satılmıyordu. Eğer politikaları hala aynı ise sistemi söküp almakta ısrar edebilirler.
kırdım çöpe attım de s...olup gitsinler. ben olsam dövüp gönderirim yeminle
Merhabalar sizi bağlayici bişe yok. Sistemin sorumlusu ilk abonede. Siz siztemi teslim etmeniz taşinan icin yararli olur. Aksi halde çok yüksek cezai bedel ödeyebilir yazik insanlara.
Ayrica cok üstlerine gider isinez zorla sökerler. Sirenin mantolamaya zarar vercegini bildirim diger urunleri teslim edil saten sireni almazlar
Merhabalar sizi bağlayici bişe yok. Sistemin sorumlusu ilk abonede. Siz siztemi teslim etmeniz taşinan icin yararli olur. Aksi halde çok yüksek cezai bedel ödeyebilir yazik insanlara.
Ayrica cok üstlerine gider isinez zorla sökerler. Sirenin mantolamaya zarar vercegini bildirim diger urunleri teslim edil saten sireni almazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?