Prophi reaktif kontrol rölesi ile fazla kapasitif değer

Arkadaşlar tecrübe ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Düğünüm olduğu için 2 hafta süreyle cevap yazamadım.

Öncelikle prophi yi bağlarken ayarlarda cos q yi ayarladık fakat indüktif yerine kapasitifte bırakmışız yani alet kapasitif 0.99 a ayarlamaya çalışuıyomuş.Neyse farkeder farketmez değiştirdik.Şimdi 0.99 indüktif te ancak problemimiz hallolmuş değil.Kapasitif değerimiz düşmesine rağmen(0.34-2.12-0.15 gibi) indüktif değerimiz arttı fazlasıyla cos fi yi ayarlasak da çok değişme yaşamadık.Aylık bazda indüktif %24 kapasitif ise % 21 de..Burda bu ay yüksek muhtemel cezaya giricez ancak ceza hakkında bir bilgim yok nası hesaplanır ind.ya da kap.de ceza farklı mıdır vs vs?

Son olarak fabrikamız sadece 1 vardiya çalışıyor(8-18) Asıl problemimiz gece yani fabrika çalışmadığında oluyor.Bu ay için kapasitifi %15 in altına düşürüp indüktif e giricez sanırım.Kasım ayı başında yüklerimizi gözden geçirmemiz gece aydınlatmalarını fazlara düzgün dağıtmamız gerektiğini düşünüyorum.Alternatif önerileriniz varsa şiddetle dinleyebilirim..
İiyi çalışmalar..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…