Protherm panter 28 ktv(v17) sıcak suda geç modulasyona gecme

osmankul

Üye
Katılım
4 Mar 2014
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaklaşık 17 yıllık bir proteus panter kombim var. Kombi sıcak suyu açtığımızda yaklasik 2-4 dk geç modulasyona geçiyor. Kombinin akis türbinini değiştirdim ancak değişen bir şey olmadı. Okuyucu da değiştirdim yine değişen bir şey olmadı. Kombinin alt kısmında hidrobloklarin olduğu kısımda NTc bulamadım. Aldığım daldırma NTc elimde kaldı. Kombinin kullanım kılavuzunda Elektrik şemasında sıcak su hattinda NTc gozukmuyor. Benzer iç yapıya sahip kombilerde 3 yollu vana uzerinde daldırma NTc mevcut. Kombi suyu açtıktan sonra fanları açıyor ancak ateşleme 2-4 dakika geç gerceklesiyor. Bu arza başka nereden kaynaklanabilir ? Bu tip kombilerin beyni ısıyı nerden algılıyor ? Plakalı esanjorude geçen yıl değiştirdim. Kombiye ait bir kaç resmi ekledim fikirlerinizi bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20221231_140313.jpg
    219.5 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20221231_140612.jpg
    327.6 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20221231_140409.jpg
    257.9 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20221231_140355.jpg
    332.1 KB · Görüntüleme: 14
Yanma odasını koruyan kapağı açıp baktınız mı?
 
Orayı açıp bakmadim. Kombi kalorifer de normal çalışıyor. Yanma odası kismimdaki NTc lerden yapabilir mi ?
 
Yanma odasın bulunan sensörlerin ya da bujilerin uçlarını zımpara ile temizleyin , kapağı kapatmadan kombiyi çalıştırın bacanın çekişini de kontrol edin.
 
Ben daldırma NTc yi bulamayınca anakarttan şüphelendim. Forumdaki ECA yazısını okuyunca prosestattanda şüphelenmeye başladım. Bir arkadasimda protherm leopar kombi kullanıyor, sicak su vermeyince yanma odası kısmındaki NTc yi değiştirince duzeldigini söyledi. Leopar kombinin iç kısmını görmediğim için benimki ondandır diyemedim. Bu arada elimde büyük ihtimal değerleri tutmayacak ECA bir kombiden kalma prosestat var bununla en azından test edebilirmiyim ? Cevap veren arkadaşımızın dediklerini de ilk fırsatta uygulayacagim.
 
Bugün kombinin ateşleme odasındaki buji ve sensörün üzerini tel fırça ve eye ile biraz kazıdım ve elektrikli süpürge ile tozları çektim, fanı sokup yıkayıp sprey gresle yağlayıp yerine taktik sonra tekrar denedik sonuç değişmedi cihazin anakartini çıkarıp test ettirdim normal dediler. Prosestati sokup multimetreyi kısa devre konumuna getirip 3 çıkışı ayrı ayrı test ettim. Prosestatin L kısmına hortum takılı idi buradan havayı çektiğinde çıkışlardan biri kapanırken diğeri açılıyordu 5-6 defa test ettim sonuç olarak prosestatin sağlam olduğuna kanaat getirdim. Şimdi geriye bakır boru üzerindeki kavramalı NTC nin sağlamlığı hariç test etmediğim yer kalmadı gibi. Kombi suyu açtığımda fanı bir açıp bir kaparken bunuda defalarca yapıyor sanki ateslesemmi ateşlemesemmi düşünüyor gibi. Ancak bu esnada bujilerde kıvılcım yok kıvılcım çıktığında zaten kısa süre sonra ateşleme yapıyor. Başka ne gibi bir sorun olabilir ? Fan kaloriferde normal çalışıyor gibi. Kullanma suyunu açtığımda fan aç kapa aç kapa derken yaklaşık 2-4 dakika civarlarında geç ateşleme yapıyor tabi her seferinde bu süre değişiyor. Fanı arızalı diyemiyorum kalorifer konumunda tam gaz çalıştığınıda gördüm.
 
Seyrettigim prosestat videolarından sonra Testi ohm metre kısmında tekrar ettim çıkışlardan biri stabil değil çok fazla değer degisiyor. Artık bu parçayı da değiştirip kombiyi öyle deneyeceğim.
 
D
Elektronik kart üzerinde bulunan röle ve kondansatörleri değiştirmekte fayda var.

Cevabın için teşekkür ediyorum. Kombi testinde kart sağlam çıktı, bu artık çözüm bulamazsam başvurmam gereken bir yöntem.

Tecrübeli arkadaşlara şunu sormak istiyorum benim prosestatın üstünde yazan degerler 0,48 mbar 6 mbar kare honeywell bugün açık bulabildigim bir yerde benzer 0,4 mbar 10 mbar, 0,3 mbar 6 mbar civarı bulabildim. Farklı değerlerde Prosestat sorun çıkarır mı satıcılar geri ürün kabul etmiyor sıkıntı burda.
 
Prosestat üzerindeki pascal değerlerinin yakın olanlarını tercih edin.
 

Benzer Konular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…