Dusuk sicakliklarda yuksek dogruluklu olcum yapabilecegin sensor elbette PT-100 dur. Elbette 3 uclu kullanirsan kablo boyundan kaynaklanacak hatali olcumlerin de onune gecmis olursun. Bir diger alternatifin de NTC sensorlerdir. Daha ekonomik olan NTC ile 0,3 derece hassasiyetle olcum yapilabilmektedir.
Kolay gelsin Arkadaşlar bir tesisin ortam ısısını ölçerek soğutma işlemi yapacağım termokulp kullandım ama iyi bir sonuç vermedi normal termostatla arasında 3-4 derece fark var çok geç tepkime veriyor ya eksik ölçüyor ya fazla ölçüyor j tipi temokulp kullanılmıştır ayarları herşeyi tam ama termokulp bu projede s71200 kullandım ve 4 lü tc modül kullandım ama çok sapma var onun yerine 3 uçlu pt100 kullansam bu sapmayı giderebilirmiyim tabi rs485 tranmitterler le daha önce başka bir tesis yaptım orada sonuç bire bir ölçüm yapıyor ama fiyatları çok pahalı o yüzden önerileriniz nedir burada ölçeceğim sıcaklık aralığı 0-35 derce arası bir scala aralığı var ya tc modülü rtd modülü ile değiştireceğim önerileriniz nedir
ayrıyeten 2 bölge 18.5 gösterirken diğer 2 bölge 13.2 derece gösteriyor fakat ortamdaki ısılar birbirine çok yakın 18,5 ölçtğümüz bölge termometreyle ölçtüğümüzde 21,4 gösteriyor
kablo mesafeleri ise en uzağı 40 metre var yok kanlo ise normal kablo 2x0,75 bu kablonun yerine liycy kablo kullansam sorun çözülürmü
Evet dediğiniz doğru çok sağlıklı çalışmıyor maliyet açısından fazla olmasa 0-10 yada 4-20 ma çıkış veren sensörler daha sağlıklı ölçüyor ama maliyet açısından rtd modülü uygun gibi görünüyorSlm. J tipi termokupullar yüksek ısı ölçümleri için kullanılmaktadır. -200 +800 dereceler sağlıklı çalıştığı alanlar brülör ve cehennemlik alanlarıdır. ortam sıcaklıklarında sağlıklı bilgi almanız mucize olacaktır.
Benim önerim Pt100 ve buna bağlı olarak RTD modülü kullanmanızdır.
Aynı sıkıntıyı İtalya da bir iklimlendirme odası kurulumunda yaşadım onun için bu kadar net konuşuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?