QR Kodu veya Barkod Okuyucu Sistemi

PickleRick

Üye
Katılım
10 Ağu 2022
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
27
Herkese merhaba ufak bir sorum var şu an çalıştığım fabrikada dijitalleşme adı altında qr kod okuyucu yada barkod okuyuculu bir sistem üzerine araştırma yapıyoruz. İş şu şekilde olucak gelen ürünün başka birimleri arasında ne kadar zaman geçirdiğinin takibi için malzeme kodunu okuyup bunu excel yada varsa kendi sistemi üzerine kayıt etmesini istiyoruz. Bu konuda daha önce çalışmış yada bu tarz bir sistemi kendi iş yerine entegre eden var mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Böyle bir sistem, gelen ürünleri irsaliye/fatura/fiş her ne ise, geldikten sonra sisteme girişi ile başlamalı. Zaten evrak üzerinde girişi yapılan malzemenin gün ve saati bellidir. Ayrıca üzerindeki kodu okutmaya ne kadar gerek var bilemem. Aynı şekilde bu ürünlerin uğradıkları yerlerde de aynı kayıtlar geçerlidir. Ha, her seferinde ürünün de teyit edilmesi gerekiyorsa bir stok programı ve qrkod/barkod okuyuculu, sisteme entegre bir el terminali ile ürünler her bölümde tek tek okutularak kabulleri yapılabilir. Yani okuyucu sadece sizin kodu girmenizi hızlandırır. Asıl önemlisi arkadaki yazılımla entegre çalışıyor olmasıdır.
 
Excel'de genelde kendi keyfine makro yazan biri olarak ben de nacizane fikirlerimi aktarayım.

Excel çoklu kullanıcıların ortak çalışması hususunda oldukça sorunlu olur. Tek kullanıcı bile olsa dosyayı test ederken sorun yoktur, ama zamanla kayıt sayısı ve dosya büyüklüğü arttıkça hem makronun çalışması hem dosyayı sırf açıp kapamak bile sorun olmaya başlar. İster istemez Excel'i sadece bir önyüz olarak kullanıp arka planda bir veritabanına datayı aktarmak gerekir.

rsimsek'in dediği gibi barkod okuyucu veri girişini hızlandırır. Bununla birlikte 2015 senesinde Türkiye'ye üretim amaçlı yeni girmiş köklü bir Japon firmasında IT sorumlusu olarak çalışmıştım. Nihai bilgi işlem sistemleri (veri tabanı uygulamaları vs.) yazım aşamasında iken bazıları için Excel'de çalışan basit makroları kendi insiyatifim ile yazmışlığım vardır. Bunlardan biri de barkod okuyucu ile stok sayım makrosu idi. Ama tahmin edersiniz ki, o makro tek bir dizüstünde çalışıyordu ve yukarıda bahsettiğim sorunlarla karşılaşmadım.

Yoksa Excel ile yapabilecekleriniz başka API'lerin de yardımıyla hayal gücünüzle sınırlı diyebilirim.

Excel'de Tetris

Excel davul çalıyor (ses örnekleri ayarsız versiyon)

Ses örnekleri daha doğru düzgün olan versiyon
 
Gelen ham mamül ürünlerin ve uygulana işlemler (cnc işleme,kaynak v.b) işlemler logo programı üzerinden takip ediliyor takip edilmek istenen ürün grubu bu yarı mamül işlemleri artık toplantıktan sonra birleştirilmesi sırasında oluşan yeni ürün grubu (belki belirli bir üretim kodu olabilir) boya ve montaj işlemleri sırasında takip edilmesini sağlamak umarım aktarabilmişimdir durumu.
 
Kullandığınız yazılımda böyle bir modul varsa bir okuyucu ile çözebiliyor olmalısınız. Aksi halde bunu Logo'dan istemelisiniz. Bence sorunun muhatabı yazılım taraftadır.
 
Bizde öyle düşündük ama Logo tarafı bu iş için ciddi rakamlar istiyor bizde acaba bağımsız çalıştırabilceğimiz bir şey olur mu diye düşünüyoruz.
 
Bizde öyle düşündük ama Logo tarafı bu iş için ciddi rakamlar istiyor bizde acaba bağımsız çalıştırabilceğimiz bir şey olur mu diye düşünüyoruz.
O zaman ayrı bir yazılımla bu bu süreç takip edilebilir. Logo'dan stok/malzeme kodlarını ve yarı mamul tablosunu okuyabilecek bir yazılım gerekir. Bu ek modülle istediğiniz raporlar oluşturulabilir. Mikro'da o tür, müşterinin talebine göre ek raporlama programları yazılabiliyor bildiğim kadar, Logo'da var mı emin değilim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,330
Mesajlar
925,401
Kullanıcılar
451,789
Son üye
mwwto

Yeni konular

Geri
Üst