Röle çekmiyor

Kombide sadece sıcaklık ölçmek başka; set değerine gelince durdurup set değerinin altına düşünce yeniden çalıştırma başkadır. Set değerleri arasında çalışıp dursun dersen tek bir kart ile bunu yapamazsın.(kablosuz bağlantıdan bahsettiğin için)

Kombinin oda termostatı kablo girişine bağlantı yaptın mı?

Yaptığın işlem ile kombi sıcaklığını mı ölçüyorsun ortam sıcaklığını mı?

Kombide sadece sıcaklık ölçmek başka; set değerine gelince durdurup set değerinin altına düşünce yeniden çalıştırma başkadır. Set değerleri arasında çalışıp dursun dersen tek bir kart ile bunu yapamazsın.(kablosuz bağlantıdan bahsettiğin için)

Kombinin oda termostatı kablo girişine bağlantı yaptın mı?

Yaptığın işlem ile kombi sıcaklığını mı ölçüyorsun ortam sıcaklığını mı?
Hocam konumuz başka ama yine de anlatayım.
Thinkspeak üzerinde sıcaklık ve nem field’larını tutan kanal, set ettiğim sıcaklığı tutan talkback mevcuttu.

Ben örneğin alt talkback değerini 23.0, üst talkback değerini 23.5 dereceye set ettiğimde oda sıcaklığını okuyan dht11 sıcaklık veri değerini kanala gönderiyor, ayrıca talkback üzerinden de girdiğim değerleri çekiyor, sonra bunları karşılaştırıyor.
Eğer sıcaklık set değerin altındaysa röleyi açıp kombi termostatına şasi ile tetik yolluyor ve açıyor, eğer değer 23.5 ve üzeri ise de röleyi dolayısı ile kombiyi kapatıyor. Sıcaklık 23.0 dereceyr düşene kadar aradaki değerlerde de kombi kapalı kalıyor. Bunda anlaşılmayacak veya yapılamayacak ne var anlamadım.
Benim problemime gelirsek, kombiyi ben böyle 15 gün kullandık sorunsuz, sonra bir gün talkback üzerindeki sıcaklık set değerlerimin silindiğini gördüm sebepsizce, sonra kendim sıcaklığı ve nemi kaydeden, set ettiğim sıcaklığı tutan bir api geliştirdim ve kendi siteme attım. Arduino ssl desteklemediği için esp boardına yöneldim röle sorunum başladı. Durum bu.

Daha önce thinkspeak ile de bir örnek yapmıştım. Bir güncelleme yapılmış olabilir, ondan veriler silinmiştir. Diğer blynk.cc, adafruite ve firebase ile de. Ücretsiz belli bir yere kadar izin veren bu mqtt broker sunucularından, şu an 5 adet nesneye ücretsiz izin veren remotexy'yi tercih ediyorum.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/search/5990793/?q=Remotexy&c[users]=rsimsek&o=relevance
Peki hocam rölede sorun yaşadınız mı nodemcu cihazlarda?

Peki hocam rölede sorun yaşadınız mı nodemcu cihazlarda?
Hayır, yaşamadım. NodeMCU kullanıyorum.
Kullandığım röle modülleri.
1738060999206.jpeg
1738061043489.jpeg

Sipariş verdim deneyeceğim, bu röle pcb’lerinde farklı ekstra komponentler var, sanırım ondan sıkıntı çıkarmıyorlar.

Forum istatistikleri

Konular
133,402
Kullanıcılar
459,315
Son üye
grand16

Yeni konular

Geri