röle hakkında

kimkidük

Üye
merhaba, traktörümüzde havalı koltuk mevcut bugün bakım için söktüm, içinde bir kontaktörün olduğu bir devre kartı ve uzerinde bir röle var. fakat koltuga hava basarken bu düğmeye basıp bırakıyorum hiç bir şey olmuyor. düğmeye basınca bir şey olmayınca acaba röle mi arızalı diye düşündürdü. Yani bu devre ve röle havali koltukta ne is yapıyor olabilir? Arızalı mıdır?
IMG_20180601_201419.jpg

koltukta biri olup olmadığına bakıyor olabilir bu switch ve röle.

koltukta biri olup olmadığına bakıyor olabilir bu switch ve röle.
koltuk minderi altına bir soket gidiyor fakat fişi takılı değil. Yani iptal edilmiş. Peki dediğiniz özelliği bu resimde ki ped sağlamıyor mu?
ıkdalö.jpg

Yoksa hem bu ped hem de resmini koyduğum devre beraber mi çalışıyor acaba?

Aynı sistem forklift lerde olur. Şoför düştüğü zaman aracı stop ettirmeye yarar.

Aynı sistem forklift lerde olur. Şoför düştüğü zaman aracı stop ettirmeye yarar.
peki koltukta ki iki ayrı kit niye hocam? ikisi beraber mi çalışıyor? Yani hem koltuk altında resmini koyduğum ped den var hem de koltuk şasesinde resmini koyduğum Elektronik devre var. Bu ikisi beraber mi çalışıyor?

peki koltukta ki iki ayrı kit niye hocam? ikisi beraber mi çalışıyor? Yani hem koltuk altında resmini koyduğum ped den var hem de koltuk şasesinde resmini koyduğum Elektronik devre var. Bu ikisi beraber mi çalışıyor?

Okadarını bilmiyorum maalesef.

peki şöyle sorayım bu resmini koyduğum ped koltuğa oturuldugunda baskı ile birbibirbine yapışıp devreyi tamamlıyor degil mi? pedin böyle çalışması için bir devreye ya da röleye ihtiyacı var mı?

Var olmamı . illaki bir role çektirip sonra rolenin kuru kontağı ile enerjiyi kontrol edersiniz

Merhabalar resimde görülen ped koltuk doluluk sensörü diye geçiyor ve bildiğim emniyet kemeri ikaz için kullanıyor biliyorum röle ise yanındaki limit switch in üzerine Elektrik binmesin çabuk bozulmasın diye yani elektrik röleye binsin diye kullanılır senin yapacağın elektrik geliyormu röye konrol et sensör yani ped bozuk olabilir onu iptal edip öyle bir switch takmış olabilirler 2. Bir senecek ise devrenin üzerinde ped in girdiği yerler varsa onunla bereber kullanılıyordur yoksa dediğim gibi sensör yerine kullanılan bir devre olabilir daha önce görmüş olduğum birşey değil yanlış bilgi vermek istemem tek bir şansın var ya bilen biri yada ben bu işlerden çekinmem kendim başarabilirim dersen devre takibi kablolar nereye gidiyor nereden çıkıyor bula bilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,679
Son üye
kenan7777

Yeni konular

Geri