Röle'ler ile ilgili bir soru

Diğer kısmın önlü arkalı fotosu yok mu?

Bu yeni ogrendiklerimden sonra, arastiriyorum simdi nasil bi role ve kontrol devresi alayim diye... bi sey daha sorcam. 12 V ve 220 V olan versiyonlar var. Bunlar, rolenin calismasi icin roleye verilebilecek Elektrik degil mi? Yani rolenin calismasi icin gerekli voltaj degil mi?
Ya da daha direk sorayim. Ben bu roleye enerji vermek icin 220 V prize baglamaliyim. Ve o da 12 voltluk bi devreyi acip kapatacak. Degil mi? Bu durumda ben 12 V luk degil, 220 V luk bi role almaliyim dogru muyum?

12 voltluk rölede bobinine 12 volt verip kontakların açması kapaması sağlanır.
220 voltluk rölede bobinine 220 volt verip kontakların açması kapaması sağlanır.

Aynen aradaki tek fark kumanda voltajıdır.Kontakların neyi açıp kapadığı önemli değildir.12 volt bir röle kontakları vasıtasıyla 220 voltluk bir cihazı açıp kapayabilir.220 voltluk rölede 12 voltluk bir cihazı açıp kapayabilir.
Burada iş tamamen dizayna bakar.Kontrol devresinin kaç voltla çalıştığına bağlıdır.

Röle üzerinde 24v yazıyor .

Konuyu horlatarak bir soru daha sormak istiyorum. Öyle bir devreye ihtiyacım var ki devreye Elektrik verildiğinde devrenin elektriğini kesip geri açacak. Ve bunu sadece bir kez yapacak. Yani, devreye kendi elektrik verince bu işlemi sonsuz bir döngüye almayacak şekilde gerçekleştirecek.
Bu konu hakkında bir fikri olan var mı?

https://www.letgo.com/tr-tr/i/sonof...-kontrol_d609222b-8d2f-4d40-9e12-da11032e1dce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…