Selamlar .benim bir yardıma ihtiyacım var basit olarak röleli allarm reset projesi çizebilecek var mı .her allarm geldiğinde buzer ötecek resete bastığında susacak yeni bir allarm geldiğinde tekrar ötecek
Mevcut yok .5 allarm gelecek her gelen allarmda buzer çalacak her gelen alarm .1.allarm geldi resetledim , 2 alarm geldiğin de buzer ötecek onu da resetledin 3 geldiğin de yine buzer ötecek resetledin susacak böyle devam edecek
Selamlar .benim bir yardıma ihtiyacım var basit olarak röleli allarm reset projesi çizebilecek var mı .her allarm geldiğinde buzer ötecek resete bastığında susacak yeni bir allarm geldiğinde tekrar ötecek
Pc de çizim proğramım sorunlu. Elle çizmeye çalışdım. Alarm gelecek noktalar, birden fazla ise, alarm kontağına paralel baglayın.
Alarm geldiğinde, d1 rölesi rölesi, kendini kilitler ve ona bağlı lamba yanmaya devam eder. d2 rölesi kapalı kontağı üzerinden de alarm sireni, korna vs çalar. Alarm susturma butonuna basıldıgında da, d2 rölesi çekeceğinden alarm susar, ama alarm gelmeye devam ettiği sürece, arıza bildirim lambası yanık kalmaya devam edecektir.
İyi çalışmalar.