Sektörmaden - Madencilerin Haber Portalı - Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik
ANKARA -5784 sayılı
Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununda Yapılan değişiklikler, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğine yansıtıldı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), "Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmeliğin "Tanımlar" başlıklı 4'üncü maddesindeki "dağıtım tesisi, kontrol anlaşması, kojenerasyon, özel direkt hat, tedarikçi, uluslararası enterkonneksiyon şartı, yan hizmetler, yan hizmetler yönetmeliği, mikro kojenerasyon tesisi" tanımları yeniden düzenlendi.
Buna göre, kendi ihtiyaçlarını karşılamak üzere elektrik enerjisi üretimi yapan ve iletim veya dağıtım şebekesiyle bağlantı tesis etmeden çalışan tesis veya ekipmana sahip gerçek veya tüzel kişilerin lisans alma yükümlülüğü bulunmayacak.
İlgili mevzuatta belirlenen değerin üzerinde verimliliği bulunan kojenerasyon, mikrokojenerasyon ile yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kurulu gücü azami 500 kilowatt (kW) olan üretim tesislerinin lisanssız faaliyette bulunmasına ilişkin hususlar yönetmelikle düzenlenecek.
bilginize