Rüzgar Enerjisi ile Elektrik Üretmek

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba arkadaşlar.. bende bu konuyu araştırıyordum googlede burayi buldum ve bir yazi daha buldum..
öncelikle onu ekleyeyim belki bir işinize yarar..

birde benim soracaklarım var.. Mesala bunun için bir devre şeması cıkartabilirmisiniz? yani bağlantılar nasıl olacak ne nerden hangi aleti kullanacagiz gibi..

Birde Şef arkadaşım resimlerini göremedim videonu suan indiriyorum.. büyük bir merakla bekliyorum...

birde bugunlerde bir duyum aldım kesin olarak bilmiyorum ama Devlet bu tür işlerde kişilere kredi veriyormuş.. şuan bir tanıdıgım su değirmeninden elektrik üretmek icin girişimlerde bulunuyor..

Teşekkürler kolay gelsin..


EVDE RÜZGAR GÜLÜ KULLANIM PROJESİ:
Rüzgar gülü sayesinde evin yıllık elektrikenerjisi ihtiyacını %50’lere kadar indirebilirsiniz. Şimdi bu projeyigerçekleştirmek için bize ne lazım;
1-)Bir tane 400Waat’lık 12voltu alıp 220 volta dönüştüren DC/AC Konvartör bir tane 60 amperlik akü

3-)Bir tane 12 volt’luk dinamo,yaklaşık olarak
4-)En önemli aşamaya gelirsek, rüzgar gülününereden temin edeceğimiz. Aslında bu işi kendimiz halledebiliriz. İlkönce kağıt üzerinde kendi kafamıza göre bir çizim yapalım. Rüzgargülünün çapı 1 yada 1.5 metre olsa yeter. Rüzgar gülünü kalın kartondanyapacağımız gibi aynı zamanda da ince ve hafif aluminyum plakadan dayapabiliriz. Hatta bu işi iyice geliştirerek rüzgar gülü yerine verimiartırmak için küçük çaplı bir yatay eksenli rüzgar türbünü yapabiliriz.Kısacası rüzgar gelince dinamoyu çevirecek bir şey olsunda ne olursaolsun. Rüzgar gülü, rüzgar türbünü, hatta büyük bir pervane bileolabilir. Verimi iyi alabilmek için pervane çarkları arasındaki açının67.5 derece olmasına özen gösterin. Pervanelerin yeterince hafif olmasıiçinde ince aluminyum plaka kullanırsanız daha yüksek verim alırsınız.

Şimdi bunları kısaca bir toparlarsak;
Rüzgargülünü, rüzgarı iyi bir şekilde alabilecek bir yere koyacağız.(Örneğinbalkon, bahçe, tarla,çatı, arazi vb.gibi). Rüzgar gülünü de dinamoya,dinamoyu da aküye bağlayacağız. Aküyü de DC/AC Konvartör’ebağlayacağız. Konvartör’den yaklaşık olarak 400 Watt ve 220 volt’lukbir AC gelirim çıkışı olacaktır. Bununla da evdeki bir çok aletiçalıştırabiliriz.

kaynak: tubitak

Alıntıdır..
 
arkm ben de rüzgar enerjıdınden elektırık uretmeye calısorum ama eskı martkabın motorunu soktum 9 v verdımde calıstı ama cevırdımde sadece 0.4 v erete bıldım bu da devır sayısıyla ılgılıydı daha sonra dc voltta calısan elktırıklı supurgenın motorunu soktum ama yın eyanı sorunla klarıslastım 9 voltun verınce çalıstı ama sonra yıne 0.4 voltu gordum ar sımdı sızden ban yardımcı olmanısı ıstıorum ben dah neler koullanbılırım
msn adresım *********@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
degerli arkadaslar

lutfen daha once verilen web sitelerine bir goz atin. ingilizce olan siteleri turkceye ceviren bedava programlari yine web ten indirebilirsiniz.. aksi takdirde benzer seyleri tekrarlayip duracagiz.. bundan daha detayli bir site neredeyse yok ve tum sorulara cevap vermektedir. bir amaciniz var ise size nasil balik tutulacagini gosteren mesajlara lutfen kulak veriniz. web sitelerinin anlatimlari ile ilgili ve turkceye cevirisi ile ilgili sorun olacaksa
bir sur sonra cevirisini yapip buraya koyariz..

ama lutfen biraz dikkat, biraz daha zahmet..

hayal etmeyen basaramaz

kolay gelsin
 
Bir ihtimal olsa bu rüzgar enerjisini nasıl depolayabilirz böyle bir imkanımız olabilirmi?acaba ...
 
bazı arkadaşlar şu sitede var bu sitede var deyip yönlendiriyor.
madem bu kadar biliyorsunuz siz gidin orda hazıra konun

bizim burda maksadımız kendimiz üretmek kendimiz kafa yorarak üretmek

bakın ŞEF kardeşimiz nasıl yapmış kendi imkanlarıyla onu bir daha tebrik ediyorum.

sizde üretken olun, hep hazır ile bu ülke yürümez bir şeyler yapacaksınız ki
kendinizle gurur duyacaksınız.
lütfen bir şeyler yapmaya gayret edin birisi bir şey yaptıysa siz ondan daha iyisini yapmaya çalışın

işte bu yüzden ilerliyemeyiz bakın israil çin üretiyor ve dünyaya baş kaldırıyor
ve mallarını yurt dışına satıyor.

birlik olalım birlikte bir şey yapalım ve yapanada destek olalım
ona fikir verelim böyle olursa daha güzel olur diye.
olmaz diye bir şey yoktur hayatta

saygılarımla
 
arkadaşlar sizden benim bir ricam olacak bir haftadır rüzgardan elektirik üretmek ile ilgili yüzlerce yazı okudum kafam kazan gibi oldu ben elektirikten fazla anlayan biri değilim ama bu işi yapmaya karar verdim ve benim elimde şu anda 12 voltu 220 volta çeviren 1000waatlık bir inverter ve bir 12 voltluk 110 amperlik bir akü bulunuyor elektiriği aküden temin edebilirim sanırım ama ben bu aküyü nasıl doldurabilirim sanırım 12 voltluk bir dinamoya ihtiyacım var ama bu dinamo dc mi yoksa ac mi olacak (ayrıca bir sorum daha var bu dinamonun yerine evden motoru olan bir aletten söktüğüm bir motor ne kadar iş görür veya bunu nasıl kullanabilirim) rüzgar gülünü kendim yapmayı düşünüyorum ve ya yatay eksenli bir gül satın alırım rüzgardan oluşan fazla enerjiyi akü dolduktan sonra kesmesi için konjektör(regilatör veya sarj kontrol devresi gibi bir şeylerde lazımmış) ayrıca bu aletlerin bağlantısı nasıl olacak bana bunu basit bir şekillde anlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
 
sayın olgunçetin arkadaşım... konu ile ilgili bir bilenden yardım almanızı öneririm... nitekim bu işteki hatalar maliyetli oluyor. basit olararak bilgi vermek gerekirse; motorun ac ise ve sana dc lazımsa ac gerilimi 4 diyot ve bir kondansatör yardımı ile dc ye pratik olarak çevirebilirsin genelde de şarj kontrol devreleri bu işi yapabiliyor... ve geneldede dc kullanılıyor. evdeki cihazlardan sökeceğin motorların büyük bölümü bu iş için uygun olmuyor ve ac üretebilecek cihazlar. bu işin en zor bölümüde bu galiba (motor temini) TEKRARDAN basit olarak motordan gelen uçlar şarj kontrol katına şarj kontrol katından aküye (akü doldurmak için bu kadar) aküden de invertöre, invertördende istenilen cihaza güç aktarılır...

hala tavsiyem bir bilenden yardım almanız konusunda... çalışır bir sistem oluştursanız bile %50 verimle çalışan bir sistem oluşturmuş olabilirsiniz. işin kötüsü bunu çok geç farkedebilirsiniz....

kolay gelsin... saygılarımla...
 



sayin sos rumuzlu katilimci

konu ile ilgili dogrudan vereceginiz bir yanit var ise , baska katilimcilarin sorularina katkiniz var ise yapiniz.. sizin strateji ve ekopolitik konularinda yaptiginiz yorumlardan alacagimiz bir ders oldugunu sanmiyorum. ustelik platformu da burasi degil..

baslikta belirttigim gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak son derece yanilticidir..

mavradan elektrik uretilmiyor.. katilimcilarin zamani, parasi ve emegi heba olmadan alternatif enerji kaynaklarindan yararlanmak icin basvuru kaynagi olan bu sitenin alt baslagi daha verimli kullanilmali ve konu ile ilgili bilgisi ve ilgisi olanlarin paylastiklari bir platform olmali..


selamlar
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…