rüzgar türbinleri hakkinda

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
rüzgar türbinlerini kisaca anlatirmisiniz? özellikle elektrikle ilgili olarak enerjinin depolanmasi kismi beni ilgilendiriyor. yani aküler ile jeneratör ve Şebeke bağlantisi ve rüzgar oldugunda ve olmadiginda bu sistemin nasil çaliştigi...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
rüzgar türbinlerini kisaca anlatirmisiniz? özellikle elektrikle ilgili olarak enerjinin depolanmasi kismi beni ilgilendiriyor. yani aküler ile jeneratör ve şebeke bağlantisi ve rüzgar oldugunda ve olmadiginda bu sistemin nasil çaliştigi...


Gerekli araştırmayı yaparsanız, sitemizde istediğiniz bilgiler mevcuttur.
 
Jeneratör(Üreteç):

Oldukça basit bir çalışma yöntemi vardır. Elektromanyetik indüksiyon ile elektrik enerjisi üretilmiş olur. Küçük oyuncak arabalardaki elektrik motoruna benzer bir sistemdir. İçinde mıknatıslar bulunur. Bu mıknatısların ortasında da ince tellerle sarılmış bir bölüm bulunur. Pervane şaftı döndürğü zaman motor içindeki bu sarım bölgesi , etrafındaki mıknatısların ortasında dönmeye başlar. Bunun sonucunda da alternatif akım (AC) oluşur.


Günümüzde kullanılan rüzgar türbinleri, tarlalarda kullanınal yel değirmenlerinden daha karmaşık bir yapıdadır. Ülkemizde yel değirmenleri pek yaygın kullanılmaz.

daha fazlasına görsel olarak burdan bakabilirsin kardeşim
Rüzgar Enerjisi Nedir? Rüzgar Türbinleri Nasıl Çalışır? | BilgiUstam
 
RT imalatıyla ilgilenenler bana email atabilirler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,905
Kullanıcılar
451,332
Son üye
coskunomar

Yeni konular

Geri
Üst