R S T fazlarının isimleri nereden gelir?

arkadaslar bence gereksız bir soru deyıl gereksız gıbı dusunenler olmus ama hıcbırseye nedensız ısım vermıyoruz,kaldıkı bunu elektrıkte yapalım.bence guzel bır acıklaması vardır ama bılen bılmeyen yorum yaptıgı ıcın gereksız bı laf kalabalıgı olmus.bence guzel bır soruydu
 
Bu güne kadar hiç düşünmemiştim.Aslına bakarsanız çok ilginç, konuyu açan ve bu soruyu soran hektor kardeşi tebrik ediyor onu kutluyorum.Bilmemiz gerekirdi diye düşünüyorum.İnşallah bilen biri vardır ve bizimle paylaşır.
 
evet haklısın bazı türkçe kitaplarda da RST yerine A ,B ,C göreceksiniz...

örneğin Prof.Dr şerafettin ÖZBEY (sakarya üniversitesi)
ELEKTRİK DEVRE ANALİZİ II
 
elektriğin mucidi ragıp-salih-tahir kardeşler olabilir belki
 
Bu açıklama benimde mantığıma yattı.Doğru gibi geldi.
 
İçerisi bilgi dolu olması gereken bir yeri geyik mahallesine çevirmekten utanmıyormusunuz.
 
burası tabiki geyik mahallesi değil ancak yukarda yazılanlar beyin fırtınasıdır, bence de çok hoştur.


Elektrik makinalarında uçların hatasız ve kısa sürede bağlanmasını kolaylaştırmak için uçlar, standart simgelerle gösterilirir.

DIN 42401 standartlarına göre kullanılan uç simgeleri, 1972 yılından itibaren IEC 34-8 ' e göre işaretlenmeye başlamıştır.
 
Forum bilgi dolu.Bulamadınızsa sizin hatanız.Forum konularını bir dolaşın.Forum üyeleri hangi uslübü kullanıyorsa siz de aynı uslübü kullanın.Burası köy kahvesi değil.Kapıdan girene Buyrun ne aramıştınız diye sorulacak.

KAZIMUGUR ' Alıntı:
İçerisi bilgi dolu olması gereken bir yeri geyik mahallesine çevirmekten utanmıyormusunuz.
 
Konu gayet ciddi bir konudur R-S-T kodlaması bir normdur, 1988'den beri bu mesleğin içindeyim şimdiye kadar hiç merak etmemiştim.Başta hector olmak üzere konuyla ilgili ciddi paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…