Hesap ta hata yok. 10ms de enerjinin hepsini harcayabilirsen 720 bin joule yapar. fakat kablo induktif etki artı kondansatör iç direnci artı sürtünme dirençlerini de eklersen ne olur bilmem belki 1 ohm aşılabilir. 150 tane kapasitörü seri bağlarsan dirençlerde toplanır. her birinin direnci 50mili ohm olsa toplam 7,5 ohm eder. yani seri bağlantı olmayacak.
anahtar olarak kullandığın malzeme anlık 10000 amper akıma dayanabilmeli. bununda bir direnci var.
eğer mermi namludan daha erken veya geç çıkarsa bu enerjiyi tam kullanmamış olursun. merminin kütlesini kapasitör deşarz olmadan namluyu terk edecek şekilde seçmelisin.
bir de coil gun var.
Önce küçük enerjiler ve mermilerle dene. Rail gun mı coil gun mı yapacaksın.
10msn yi neye göre hesap ettin namlu uzunluğu ne kadar olacak.
Merhabalar kolay gelsin, aracınız var mı? Diyelim yaptınız nerede test edeceksiniz? Taşınabilir tek yapıda veya modüler yapıda olması şart.
Güvenlik konusu ap ayri, sozkonusu güç ihmal edilecek küçük gibi değildir, hatta özel kablolariniz da dayanabilecek güç ve özellikte olmalıdır dolayısıyla sizin ihmal ettiğiniz giderler maliyet hesabınızı kabartacak maalesef. O küçük anahtar zaten iş görmez. Kond banktaki tüm bağlantılar hem sıkı bağlanmış hem de iletken noktaları dışarıdan erişime kapali veya izole olmali. Olası arızada müdahale edecekseniz sizin de lastik eldiven takmanız gerekir sıradan bulaşık eldiveni de değil üstelik, YG hat çalışması için öngörülen tipte. Aksi halde ya doku organ hasariyla veya ölümle sonuçlanabilir.
Ha düşündüğünüz mermi boyutu bana çok aşırı geldi belirteyim. Hesaplardaki gibi 1MJ gücünde olsa 2 - 3 mm bilyenin bile yıkıcı etkisi büyük olacaktır. Yakında eklenen videoyu izleyin ismi aklımda kaldığı kadarıyla ... Işık hızında dünyaya iğne düşerse ne olur
İşin diğer yönü resmi yollardan izin alınması filan hiç bahsetmeyeceğim. Rüzgar türbini için ugrasanin bile şikayet edildiğini gördük okuduk forumda. Küçük denilebilecek drone nun bile kayit mecburiyeti olduğu bu günlerde bu proje başınızı hiç ummadiginiz kadar agritabilir, keşke başka ülkeler gibi bilim ve teknoloji ye daha açık olsak ve projenizin gerçekleştiğini gorebilsek.
Konuya ne kadar hakimsiniz bilmiyorum, çizimde sadece kond bankı görünüyor bahsettiğim tehlikeli kısım bunların iletkenleri zaten. İşi esas yapacak bobin sargı veya sargı grubu yok. Ben mi yanlış yorumladım? Ray denilince maglev treni misali e-miknatislar görmeyi umuyordum. Sn. @kesmez in eklediği videolardaki gibi yapı veya.
Ola ki fırlatma aşmasına getirdiniz yiv seti unutun derim bunun yerine ok veya füze yönlendirme kanatciklari misali tasarim yapmanızı öneririm sonuç tatmin etmezse yine klasik namluya dönersiniz.
Farklı ama benzer projede gerçi kanatcik da yok merakınızı gidermek için metal fırtına silahının bomba atar modelini araştırın.
Merhabalar, Hocam ürünü yapabildiniz mi? Ve kapasitörleri nasıl şarj ettiniz. Şarj devresinde boost dc dc çeviri mi kullandınız. 10bin volt için 10 adet dönüştücü kullanmak gerekiyor gibi. Bu kısmı nasıl çözdünüz.
Bu çizimdeki maviler kapasitörler gri olan çubuklar 5mm kalınlınlığında çelik iletkenler ile seri bir şekilde bağlamayı planlıyorum namlu kısmı ise iki ayrı çelikden oluşuyor ray şeklinde kullanılarak. Bobin sargı grubu coilgunın çalışma prensibinde var railgun enerji iki ray ve bir mermiden oluşuyor basite indirgersek. Aşağıdaki gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 66884
Railgun toplarda dediğiniz gibi füze kanatçıkları kullanıyorlar benimki 1 metrelik bir namluya sahip olacağı için yiv düşünmüştüm ama kanatçıklar da aynı işi görüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?