Merhabalar kolay gelsin, aracınız var mı? Diyelim yaptınız nerede test edeceksiniz? Taşınabilir tek yapıda veya modüler yapıda olması şart.
Güvenlik konusu ap ayri, sozkonusu güç ihmal edilecek küçük gibi değildir, hatta özel kablolariniz da dayanabilecek güç ve özellikte olmalıdır dolayısıyla sizin ihmal ettiğiniz giderler maliyet hesabınızı kabartacak maalesef. O küçük anahtar zaten iş görmez. Kond banktaki tüm bağlantılar hem sıkı bağlanmış hem de iletken noktaları dışarıdan erişime kapali veya izole olmali. Olası arızada müdahale edecekseniz sizin de lastik eldiven takmanız gerekir sıradan bulaşık eldiveni de değil üstelik, YG hat çalışması için öngörülen tipte. Aksi halde ya doku organ hasariyla veya ölümle sonuçlanabilir.
Ha düşündüğünüz mermi boyutu bana çok aşırı geldi belirteyim. Hesaplardaki gibi 1MJ gücünde olsa 2 - 3 mm bilyenin bile yıkıcı etkisi büyük olacaktır. Yakında eklenen videoyu izleyin ismi aklımda kaldığı kadarıyla ... Işık hızında dünyaya iğne düşerse ne olur
İşin diğer yönü resmi yollardan izin alınması filan hiç bahsetmeyeceğim. Rüzgar türbini için ugrasanin bile şikayet edildiğini gördük okuduk forumda. Küçük denilebilecek drone nun bile kayit mecburiyeti olduğu bu günlerde bu proje başınızı hiç ummadiginiz kadar agritabilir, keşke başka ülkeler gibi bilim ve teknoloji ye daha açık olsak ve projenizin gerçekleştiğini gorebilsek.
Merhaba öncelikle Allah razı olsun ilgilendiniğiniz için.
Fiat Doblo aracım var tek parça halinde rahatlıkla taşıyabilirim. Yarı otomatik av tüfeklerimizle atış yaptığımız yerler var oraya gitmeyi düşünüyorum..
Kablodan ziyade mümkün olduğunca tasarımımda yekpare çelik levha kullanmayı düşünüyorum cnc tezgahı var orada yaptıracağım. Plastik kısımlar 3d yazıcıda karbon fiber ile ördürmeyi düşünüyorum.
O anahtar sadece kapasitörlerin şarj devresini açıp kapamak içindi. Asıl anahtarı çizdiğim bir tasarımla yine cnc tezgahında yapacağım tavsiye edeceğiniz kalınlık mm vs var ise ona uygun yapabilirim.
Kondansatörlerin muhafazasında yine kablo yerine aşağıda ki şekilde tek parça cnc kesim çelik levhalar kullanacağım. Bunlar basit ön çizimler.
Merminin boyunu konusunda açıkcası bu projenin tahrip gücü olabildiğince maksimum seviyede tutmaya çalıştığım için seçtim. Bu arada metal konusunda uzman bir arkadaşla fikir alışverişi yaptıktan sonra mermileri sertleştirilmiş titanyum olarak tezgah'da hazırlamaya karar verdim.
Takıldığım bir diğer nokta ise 2 parça halinde olan namluya yiv setlerini ne şekilde vereceğim çok hassas bir konu merminin dönerek stabil bir şekilde ilerlemesi için şart.
Önce az sayıda kapasitör ile deneyeceğim ufak ufak sayıyı arttırıp tekrar testler yapacağım sürekli olarak namlu ısısını ve namludan merminin çıkış ivmesini takip ederek kapasitör sayısını arttıracağım. Açıkcası güvenliği böyle kontrol altında tutmayı planlıyorum.
Ek olarak aurdino öğrenip kapasitör V, Batarya V, Namlu ısı, şarjörde kalan mermi ve eğer mümkünse ivme ölçer ile merminin namludan çıkış hızını ölçen bir devre toplayıp silahın üstüne yerleştirdiğim bir ekran ile verileri takip edebilmek.
İşin resmi izin kısımlarını hiç düşünmedim ama benim bunu yapma amacım şahsi çıkarlarım değil hobi olarak başladığım işi olmaz da hani olur ya ülkeme fayda sağlayacak bir noktaya getirebilir miyim diye uğraşacağım. Artık takdir devletimindir.