Methaba;
Tesiste kurulmuş olan reaktif güç panosu bulunmakta.
Bu panodan kondansatörlerin bozuk olduğunu, çalışmadığını veya sorun ve dengesizlik olduğunu nasıl anlarız?
Reaktif kontrol rölesinin dijital ekranında cos -0, L1 99-0, L2 99-0, L3 99 olarak gösteriyor. Bunlar ne anlama geliyor veya sorun olduğunda bu dijital ekrandan öğrenilebilir mi.
Bu arada markası Static Arge svc12c3L
Anlaşılması zor bir şekilde değilde daha basite indirilerek anlatılırsa çok minnettar kalırım.
Şimdiden çok teşekkürler.
%14 u nasıl hesapladin üstad?Cos degerine gore mi?..nasıl oldu o is?Röle ekranındaki cosinüs değerlerine göre % 14 kapasitif reaktifle sınır değerde reaktifiniz var.Yukarı aşağı tuşlarına basarsanız hangi fazda ne kadar kapasitif olduğunu görebilirsiniz Q1-Q2-Q3 değerlerindeki reaktifler R-S-T değerlerinin reaktifidir.Cosinüs -0,99 kapasitif 0,99 endüktif demektir.Eğer cosinüsünüz tam olarak 0,990 ise % 14 reaktifiniz var demektir.
inv cos 0,99 : 8,10 derece ( dik üçgen komşu/ hipotenüs ) tan 8,10 : 0,14 x100 : 14 ( tan : karşı / komşu Q/P )%14 u nasıl hesapladin üstad?Cos degerine gore mi?..nasıl oldu o is?
Bise anlamadım desem0,99 inv cos : 8,10 derece ( dik üçgen komşu/ hipotenüs ) tan 8,10 : 0,14 x100 : 14 ( tan : karşı / komşu Q/P )
Güç üçgenini düşünün , biraz da trigonometri .Bise anlamadım desem
Ben buna biraz çalışayım abi.Güç üçgenini düşünün , biraz da trigonometri .
cos fi : P/S tan fi : Q/P
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?