akım trafosu,kondansatörleri de görüyor değil mi? kompanzasyon panosuna enerji alınan noktadan önce olmalı akım trafosu.Bakmışsınızdır ama,hatırlatmak istedim.
bir de uyarı ne uyarısı onu yazmamışsınız.
akım trafosu,kondansatörleri de görüyor değil mi? kompanzasyon panosuna enerji alınan noktadan önce olmalı akım trafosu.Bakmışsınızdır ama,hatırlatmak istedim.
bir de uyarı ne uyarısı onu yazmamışsınız.
Evet akım trafosu doğru yerde Ne uyarısı oldugunu bilmiyorum bir adet uyarı ışıgı var ama röle eski sanırım açıklama yapmıyo. Tekrar akım trfosunun uçlarını değitir dim şimdide ilk yazdığım gibi sırayla kondansatörleri alıyo bir daha brakmıyo
* Kondansatörleri röleye tanıtma işleminde, sürekli 1. kademeyi alıp bırakıyor mu, yani sormak istediğim, doğru düzgün bir şekilde kondansatörleri alıp, bırakıp, tanıma yaptırabiliyor musunuz. Bu sorunun cevabı hayır ise, nedenleri şunlardır;
* Röle ayarları yada tanıtma işlemi ayarını yapılamamış olabilir.
* Akım trafosu yada bağlantı işlerinde hata yapılmış olabilir.
evet daha öncede yazdığım gibi röle bağlantıları doğru akım trafosu nun fazı ve uçları da doğru. acaba bu röle (rg-8) sadece monofaze kompanzasyon rölesimi yani kondansatörleri faz nötür arasımı bağlamalıyım. çünkü bütün kademeleri devreye almasına rağmen göstergesinde hiç bir degişiklik olmuyo ve sayaç haliyle kapasitif yazıyo.