Real Time İle Kontrol

PickleRick

Üye
Herkese merhaba bir ısınma sistemi için real timedan değer alarak istenilen 2 farklı zamanda arasında sistemi açıp kapatmak istiyoruz. Örnek olarak sabah 08.20-10.15 arasında sistem çalışsın gibi düşünebiliriz. Benim yaşadığım sıkıntı ise ikinci ayarlanan zamanın güncel zamanın dakika bazında yüksek olması durumunda sistemin çalışmaması. Örnek olarak durumu açıklamak gerekirse diyelim ki güncel saat 9.20 ayarladığım saat aralığı ise 08.10-10.10. Bu durumda sistem çalışmıyor ama ayarlanana saat 9:05 olursa sistem çalışıyor. Bu durumda ne yapılabilir? Örnek çalışmanın resmi aşağıdadır.
NOT: Resimde daire içine alınmış küçüktür büyüktür ifadesini değiştirmem sonucu değiştirmiyor.

Ekli dosyalar

• 11.PNG
    11.PNG
    19.6 KB · Görüntüleme: 9
ben şöyle yapardım...saatten okuduğum değeri stringe çevirip (saat ve dakika) sonrasında concat ile birleştrirdim ve sonrasında bu birleşmiş veriyi dint convert ederdim ve sonuçta saat 11:39 iken dint değeri 1139 olurdu ve karşılaştırmayı bu değerler üzerinden yapardım...convert değeri >= 1019 ve convert değeri <= 1145 .... çıkış m10.0

Cevabınız için teşekkür ederim iyi bir alternatif ama aynı işlemi 3 farklı senaryoda 24 çıkış üzerinden yapmam gerekiyor buda süreci uzatmaz mı ?

Forum istatistikleri

Konular
130,318
Kullanıcılar
453,593
Son üye
sercan95

Yeni konular

Geri