Recevier arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım hayırlı akşamlar. Benim recevierim kapalı fişi takılı iken bazen ekranında kırmızı ışık:D yanıyor ama recevier dijital ekranında kanal numaraları gözükmüyor. Bu durumda TV'yi açtığımızda mavie kran var. Fişini çekip taktığımda düzeliyor. Böylelikle dijital ekranda kanal numaraları da gözüküyor. Hangi parçadan kaynaklanır bu arıza?

Kaportayı aç çekinme Usta :), sırıtan var mı bak anlarsın. Şaka bi yana Doğan Hocam, ilk akla gelen kond sebep, 2,5 veya 3,3 ve 5v hatlarındakiler 470mF 10v burdakileri, 470 16v veya 1000m 16v ile değiş. Nadir de olsa blok kond değişmeli--> ellemeden boşaltmayı unutma.

Kaportayı aç çekinme Usta :), sırıtan var mı bak anlarsın. Şaka bi yana Doğan Hocam, ilk akla gelen kond sebep, 2,5 veya 3,3 ve 5v hatlarındakiler 470mF 10v burdakileri, 470 16v veya 1000m 16v ile değiş. Nadir de olsa blok kond değişmeli--> ellemeden boşaltmayı unutma.
2 kond. tepeden şişmiş besleme bölümü. Sökeyim tekrar bilgi vereririm.

Aynı yerden bahsediyoruz yazmamyı unutmuşum ;)

1000 uf 10 V 2 adet. Bariz bir şekilde şişmiş. Devre üzerinde ölçtüm probları ters çevirmeme rağmen kısa devre. Analog multimetre ile ölçtüm. Diğerlerinde bir sorun yok gibi. Yanında başka parçaları da götürmüş olabilir mi?

Yok abi yok. Tövbe ediyorum. Devre üzerinde bir parça ölçülmez. Sağlam gibi duran kond. kısa devre çift taraflı. Birkez daha tövbe ettim. Allahtan şişmişler yoksa git de bul.:D

Forum istatistikleri

Konular
130,339
Kullanıcılar
453,633
Son üye
AdeGuneys

Yeni konular

Geri