Recevier arızası

1000 16v olmadı en yakın 1500 16v :)
Beslemede hatırladığım kadarıyla kapasite arttırılması da sorun çıkarmıyordu dimi ustam? Voltaj yüksek olabilir onda sorun yok. Hatta bazı sitelerde gördüğüm kadarıyla kapasite değeri 2 katına çıkarıp takmışlar.

O kadar açılma, yyenisi yoksa tv tamircisinden aynı değerde dinlenmiş al ;)

Beslemede hatırladığım kadarıyla kapasite arttırılması da sorun çıkarmıyordu dimi ustam? Voltaj yüksek olabilir onda sorun yok. Hatta bazı sitelerde gördüğüm kadarıyla kapasite değeri 2 katına çıkarıp takmışlar.
Devreye göre değişir, Beslemede voltakı amperi artırır- regülatör varsa sınırları zorlayabilir, entegre yanındaysa mutlaka aynı değerlerde takılmalı büyük takılması büyük zarar açabilir.
Neden bu tepesi şişmiş olan kond. dijital ölçü aletinde sağlam gözüküyor? Kapasimetre almaktan başka çare yok anlaşılan.:D
Çok prof işlerle uğraşmadığımızdan bize lüx şimdilik fizikisel gözle kontrol yeterli diye düşünüyorum :) Karşılaştırma adına çok sık kullandıklarından birer adet kond bir kenarda dursun, şüpheli olanlarla bunlardan boş dolu süresine bkarsın

Hayırlı geceler üstadım. Teşekkür ederim bilgiler için.

Ustalarım 1000 uf 10 V yerine 1000 uf 16 V aldım lehimledim. Sorun yok şu anda. Yardımlarınız için teşekkürler...

Forum istatistikleri

Konular
130,339
Kullanıcılar
453,633
Son üye
AdeGuneys

Yeni konular

Geri