Redüktör Hız Kontrolü?

bir kaç karışıklık var önce onları çözelim.

sürücü motorun devrini ayarlamak için kullanılan bir cihazdır. Sürücüye set hızı girersiniz ve buna göre sürücü frekans kontrolü ile motorun devrini sizin istediğiniz devre ulaştırır.

Yani hız bilgisini sürücüden almazsınız sürücüye verirsiniz. Ama sizin kastettiğiniz motorun fiili devrini öğrenmek ise bunu da yapabilirsiniz.

Eğer bir PLC kullanıyorsanız, sürücüye göndereceğiniz set hız bilgisini ve sürücüden alacağınız fiili devir bilgisini 2 farklı yolla yapabilirsiniz.1.yol plc den sürücüye analog hız gönderip, sürücüden de plc ye analog hız alırsınız.2.yol ise , plc deki endüstriyel haberleşme metodunu kullanırsınız ve bilgi gönderip alırsınız. sürücüler hangi haberleşmeyi destekliyorsa onu kullanmanız gerekir. mesela sürücü modbus destekler siz profibusla haberleşemezsiniz. plc ve sürücünün aynı haberleşme protokolünü desteklemesi gerekiyor.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hocam aslında yapmak istediğim tam olarak şu. (Yapılabilir mi bilmiyorumda)
Şimdi HMI ekrandan frekans bilgisi girip 30-40 veya 50hz motorun hızını ayarlayabiliyorum. Ama ben hız bilgisi girerek (örneğin 2metre/dk ) bu girdiğim bilgiye göre sürücü frekansını kendisi ayarlasın istiyorum.
 
Sürücü kendi başına öyle birşey yapamaz...
Eğer sürücü ile ekranı arada PLC olmadan haberleştiriyorsanız.. Ekran makroları ile hesaplama yapabilirsiniz...
PLC ile yapıyorsanız... PLC içerisinde Gerekli matematiksel işlemleri yapıp; doğrudan Mt/dak. şeklinde bile girebilirsiniz..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…