Regülatör Çıkışlarında Dalgalanma

kont17

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
172
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Kayseri
Çalıştığım iş yerinden aradılar dün akşam bir evi besleyen regülatörün çıkışlarında dalgalanma olmuş. Evdeki lambalar gidip gelmiş. Regülatörün çıkışını Şebeke konumuna getirmişler. Şimdi ben bu regülatörü onarabilir miyim. Aklıma sargılarının yandığı geliyor Ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
otomatik regülatörlede bir adet voltaj ölçme ve karşılaştırma yapan kart vardır.bu şebeke voltajı setlenen volt aralığı dışına çıktığında silecek motoru türünden bir motoru varyak üzerinde ileri geri hareket ettirip çıkış voltajını sabit tutmaya çalışır.
tamir edilemeyecek bir durumu yok.gayet basit bir kontrol kartı.regülatör çıkışını boşa alıp enerji ver.daha sonra giriş şebeke voltunu değiştiremeyeceğinden dolayı, kart üzerindeki ayar trimpotları ile ileri geri oynama yapıp motorun ileri geri hareket ettiğini gözlemle.tabi trimpot orjinal noktasını daha önceden belli edersen sonra ayarlama için sıkıntı yaşamazsın.eğer motor varyak üzerinde hareket sağlıyorsa sorun yok.fakat sağlamıyorsa motor ,son nokta swichleri,kayış gibi noktaları ayrıca kart üzerinde bulunan çıkış güç transistörlerini kontrol et.

sargıdan değildir.
 
Çok Teşekkür Ederim deniyecem sonucu yazıcam. AYrıca bu forum bi harika bu güne kadar sorduğum soruların cevapsız kaldığını görmedim.
 
Bulunduğumyerdeki regülatörün bir fazında sürekli dalgalanma oluyor.(150-220 arası). içini açıp baktığımda cam silecek motorunun bağlantısının gevşediğini ve fazının çıktığını gördüm bağladım enerjiyi verdim varyak sona dayandı ve durdu ama gerilim salınımı olmaya devam etti. Sebebi ne olabilir?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…