Regülatör Kompanzasyonu Etkiler Mi

elektrokur

Üye
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
269
Puanları
1
Yaş
40
sistemin bütün yükü 70 kw trifaze bir regülatörden geçiyor ku kompanzasyonda olumsuz bir etki yaparmı yaparsa nasıl?

_________________________________________________


Lütfen, mesajlarınızda düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Düzenleme: Roboelektronik
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Regülatör, kompanzasyon akım trafolarından önceyse, röle regülatörü göremez, regülatörün reaktifini kompanze edemez.
Cosfi:1,00'e ayarlandığında yeterli gelmiyorsa, rölenin cosfi ayarını kapasitif yönde ayarlama imkanı varsa, cosfi kapasitif yönde ayarlanır, regülatör yükü de kompanze edilir.

Regülatör, kompanzasyon akım trafolarından sonra ise röle regülatör yükünü de görür, kompanze eder.
 
Sistemi yeni kuracagım akım trafolarını regülatör giriş uçlarınamı yoksa çıkış uçlarınamı bağlayayım
 
kompanzasyon akım trafolarını reğülatörden önce bağlamalısın ki reğülatörün çekeceği endüktif reaktif enerjide kompanze edilsin.kolay gelsin
 
tedaş kuralına göre zaten regületörü sayaçtan sonra bağlamalısın
e saatten sonra bağlıyacağına göre kompanzasyon akım trafolarından sonrada bağlamalılsın ki reaktif güç kontrol rölesi onuda görsün
 
Bu regülatöre münferit kompanzasyon yapmam dahamı uygun olur ve kaç kwar kondansatör kullanmalıyım
 
münferit yapmana gerek yok
ne kadar kondansatör gerekli oloduğunu hesaplamak içinde normal kısa yoldan kompanzasyon hesabıyla yapabilirsin
Qc=k.p den bulabilirsin
k = cosfi k cetvelinden bulabilirsin
 
regülatörü münferit olarak kompanze etmeni önermiyorum.çünkü regülatörden yüke bağlı olarak devamlı aynı akım geçmiyeceğinden rügülatöründe endüktif değeri değişecektir.şunu önerebilirim ancak reğülatörün boştaki reaktif enerjisini kompanze edebilirsin.bunun içinde tüm yükler devrede değil iken rölenden ölçüm yaparak regülatörün boştaki reaktif enerjisini bulup ona göre münferit kondansatör bağlayabilirsin.
 
selamlar
Regülatör kompanzasyon akım trafolarından önce bağlanır.Sebebi ise regülatörün yükünü görüp devreye kondansatör alır bu durumda oluşan gerilim değişikliğini regülatör düzenlemeye çalışır bu durumda regülatörün ihtiyacı olan kondansatör gücü değiştiği için röle başka kondansatör almaya çalışır ve bu böyle devam eder.Bu gibi gereksiz anahtarlamaları ortadan kaldırmak için regülatör kompanzasyon akım trafolarından önce bağlanır.
 
regulatörü zaten saatten sonra almak zorundasın saaten önce kullanmaya kalkışırsan kaçak elektriğe girer buda suçtur tavsiyem saat çıkışlarından sonra akım trafolarını bağla o zaman regulatörüde kompanze etmiş olursun.sayın semih arkadaşıma katılmıyorum çünkü akım trafosunun gerisine regulatör bağlanırsa röle regulatörü görmez bu benim naçizhane fikrim .nedeni ise kompansazyonun ana mantığına ters . tüm akımları tek bir akım trafosundan geçirmelisinki röle bu akımları sekonder üzerinden görüp kompanze edebilsin .
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…