İki Röle Seri bağlı - Çift Kompanzasyon

Tekrar merhaba

Konuya bir kez daha açıklık getirmek istiyorum.1. rölede tamamen trifaze 2. röle tamamen monofaze kondansatör dizilimi yapılıyor.Rölelerin çalışma mantığına göre 1. röle monofaze yüklere tepki vermez 2. rölede trifaze yüklere tepki vermez o yüzden senkron problemi yoktur.
Zaten 12 kademe çoğu işletme için yeterlidir.Biz kendi fabrikamızda monofaze yük ağırlıklı ve dengesiz ve hızlı yüklerimiz olmasına rağmen % 3 e % 1 sınırları içerisinde tutabiliyoruz.
12 kademe ve üstü kademe; trifaze yükü fazla ve 3-4 aylık bekleme durumu olan işletmelerde talep görüyor sadece.Yada daha az masraf yaparak ta bekleme durumunu bireysel kompanzasyon ile halledebilirsiniz.
Bu sayede hatlardaki kayıplarıda kompanze etmiş olursunuz.
Ben manisa deri atık su tesisine 2 tane haberleşmeli varkombi-pc modelimizden uyguladım.Genel yüzdeler %3 % 2 dir.
Neyse konu kitlenmiştir.İyi çalışmalar
 
bu soylediginiz durum diger roleler içinde soz konusu , her hangi bir roleyi alsanız entes , tense veya elektro pan , fark etmez ,llk roleye trifaz konler baglasanız diger roleyede mono faz konler baglasanız ayn sekilde bu rolelerde kael role gibi senkronize problemi olmadan calısır , niye bunu cok onemli ve kaele has bir ozellik gibi sunuyorsunuz onu anlamadım

_________________________________________________

Mesaj yazarken, uslüp tarzına dikkat ediniz.

Lütfen Forum Kurallarını Okuyunuz

Düzenleme: Roboelektronik
 
kaelsemih ' Alıntı:
siz niye üstünüze alındınız anlamadım.senkron bozulma olayını diğer arkadaş söyledi.

Forumun amacı (bana göre) birlikte fikir yürüterek doğrulara ulaşmak olduğuna göre konuda fikri olan herkes cevap yazabilir.
 
24 kademe röle talebim sistemin çok dengesiz kurulmasından ve çok da dengesiz kullanılmasından.Bir okulu bozmuşlar konferans salonu gibi vebir kaç oda+ kantin yapmışlar,üstüne ikinci düğün salonu gibi derken güç 50 KW tın üstüne çıkmış .ekle ekle 6 düğün salonu dersaneler 20 kadar devasa klimalar… Elektrik işlerini yapanlar çok bozuk bir faz dağılımıyla işi bitirmişler,düzeltmek te çok zor ve maliyet istiyor.Düşük tüketimde sadece 1faz kullanılıyor , üst üste herkes tesadüfen o tek faza yüklenebiliyor.Yerinde kompanze yapılacak yerde yok ,üstüne birde kapasitif ısıtıcılar.İşte sadece ısıtıcılar; sistem kapasitif-düşük monofaze tüketim (hangi fazdan çıkacağı belli olmayan )- 6 tane düğün salonu + klimalar ful çalışıyor sistem tam yük 210 amper, gelde kompanzasyonu uygula. .Sıstem bir Vakıf a ait , durumu iyi olmayan okul çocuklarına hizmet veriyorlar hayır işi yapıyorlar.Bende karşılık gözetmeden hizmet veriyorum ,etrafdan malzeme toparlıyorum.1 rölem var yanına 1 tane daha koyup 24 kademe yaparak , işimi görür diye düşünüyorum.deneyelim ne çıkacak.hatta 36 kademeye çıkaracak yerim de var veya 36 kademeli monofaze sistem ? Ben böyle düşündüm, ilk önce şu 24 kademeyi bir bitirelim bilahere karar verelim . Bu arada hayır işi yapıyoruz demiştim malzeme konusunda yardımcı olan olursa kendisi de hayır dua almış olur. Durum bu ; teknik olarak uzman arkadaşlarımızın konuyu değerlendirmelerini istiyorum,saygılarımla..
 
Sn. kadir yılmaz

* Öncelikle bahsettiğiniz gibi, daha önceden yapılmış bir faz dengesizliği mevcut ise, bunun düzeltilmesi çok zor zaten ki, maliyetlidir.

* Anladığım kadarı ile düğün salonu, sınıflar, aydınlatma, bilgisayarlar, ısıtıcılar gibi çeşitli birçok yükünüz var. Faz dengesizliği mevcut olduğundan, böyle bir sisteme kompanzasyon yapabilmek için öncelikle faz dağılımlarını en azından bilmek gereklidir.

* İlk olarak sistemi gözlemleyiniz. 24 saatlik zaman dilimi içerisinde, hangi fazlara ne ölçüde yükleniliyor, bu çok önemli. Çünkü monophase kondansatörleri buna göre seçim yapmak durumundayız. Kademe sayınız fazla olabilir ama bunu tespit etmek için bunu gözlemlememiz lazım. Belki bahsettiğiniz kadar kademeye de gerek kalmayabilir.
 
Sayın Kaelsemih biz Asalla 40 - 45 yıldır (B. şehir olarak) zaten çalışıyoruz,ilginize teşekkür ederim.

Her fazda değişik zamanlarda sürekli düşük tüketimler plabiliyor çalışan sistemi 6 RST 2 R 2 S 2 T . Monofazeler az geldiği gibi çok da gelebiliyor R10 A- S20 A - T 40A veya tersi de olabiliyor . sistem tam yüklenince her faz 200 ü buluyor dengeye oturuyor , anca öyle ayarlayabildim (uçları değiştirerek)

_________________________________________________

Ardı ardına mesaj yazmak yerine, mesajınızın bulunduğu kısımdan değiştir butonunu
kullanarak mesajınızı düzenleyebilirsiniz.

Düzenleme: Roboelektronik


Lütfen Forum Kurallarını Okuyunuz
 
Sn. kadir yılmaz

* Her zaman düşük tüketimler için, ortalama ne kadar ise, onlara trifaze kondansatör kullanınız.

* R,S,T'nin durumu sürekli değiştiği için, örneğin R fazı max ne kadar oluyorsa, yük miktarları kadar monofaze kondansatör kullanıcaksınız. Kademe kademe alınan yük miktarına göre ki, fazla gelmesin. Röle ayarlarını yaptığınızda ve bunu sağladığınızda problem olmayacaktır zaten.
 
İşte bu durumu 12 kademeye sığdıramıyorum onun için 24 kademe üzerinde duruyorum
 
Sn. kadir yılmaz

* Direk 24 kademeli kullanmanız daha iyi olacaktır bence ama eğer böyle bir durum yoksa, 2 Adet Entes RG3-12C varsa, kademe sürelerini iyi ayarlamanız lazım ki; çakışma olmaması için, diğer arkadaşlar da aynı konudan bahsetmişler zaten. Kael'in bu tarz uygulamalar mevcut, kendileriyle irtibata geçebilirsiniz de. Kanaatimce; mantıklı olan birini trifaze yapıp, diğerini monfazeler yapmaktır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,163
Mesajlar
933,884
Kullanıcılar
453,283
Son üye
FT1983

Yeni konular

Geri
Üst