resmi kaçak role sorunu

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,189
Puanları
156
Yaş
47
Arkadaşlar yeni tesisat abone ve düzenli yapılardaki kaçaka akım rolesinin tartışmasız önemini biliyorum
Ancak hamam, tarihi eser, kale, cami gbi v.b yerlerde dış aydınlatma aşırı yağmur altında ne kadar muhafaza edilsede suyun girmediği yer kalmıyo ancak bu tip yerlerin kültür bakanlığı bölge müd. denetleyiciliğine bağlı olduğu için görevli kişinin bunu kendi başına yada bizim söylemimizle iptal etme yada devre dışı bırakma yetkisi yok ancak camide cemaat sürekli hoparlörsüz ve ışıksız kaldığı içinde problem yaşıyor bir kaç defa sorunu su giren lambaları temizlemekle halletiysemde herzaman cami de olamayacağımdan dolayı önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Camilerde çok fazla elektrikli metal gövdeli cihaz yoktur K.A rölesi kullanılmayabilir,fakat linyelerde çekilen akımın çok üstünde sigorta koymamak ve sigortaları B serisi hızlı atan sigorta koymak ayrıca bir önlem oluşturur örnek olarak aydınlatma 4 A akım çekiyorsa 16 A yerine 6 A sigorta koymak gibi düşünülebilir.
 
Hayatta bir adaleti birde güvenliği sağlamak zordur. Ancak doğru olan zoru başarmak ve doğruyu bulmaktır sizin vaktiniz yoksa mahalledeki elektrikçilere söylersiniz bu hepimizin camisi bir bakıverin diye biraz emekle olayı çözersiniz.Olası bir kazada duyacağınız vicdan azabını düşünerek son bir cümleyle yazıma son vermek istiyorum;
Hayat boyu doğru bildiklerinizden şaşmamanız dileğiyle saygılar...
 
vaktim var ayrıca bulunduğum yer belde fazla elektrikci yok en yakın ben olduğum için kendimi sorumlu hisseden tek kişiyim ama 5 vakit namaz dada atabiliyo role ayrıca deniz ve sahile yakın tarihi payas kalesi camisi ve aydınlatmanın çoğunluğu dışarıda ve kale duvarlarına ışık veren bazı lambalar yere gömülü nekadar yalıtım yapılmış isede tamamını kontrol etmek zor AUTOMAT ustamın dediğini bende aklımdan çok geçirdim ancak resmi makamlar cami imamına hesap soruyo neden takıldı neden söküldü gibisinden ben resmi imzalı kaşeli bir rapor hazırlıyarak bu tip mekanlarda aşırı akım ve metal gövdeli cihaz olmadığından dolayı iptali diye bir dilekçe verip cevap bekleyeceğim
 
Sayın yavuz hocam dış aydınlatma armatürlerinin su almaması lazım.Belki armatürlerin su alabilecek yerlerine silikon sıkmanız işinizi kolaylaştırır yada hesab çeken resmi makamlar koruma sınıfı daha yüksek aydınlatma armatürleri alınması için ödenek de çıkarabilirler sanırım.yada her zamanki gibi cami cemaatine aydınlatmaları değiştireceğiz deyip gene halktan ödenek toplarlar.
 
projektör tipi ve havuz tipi armatürlerin polyester olanların boş olanlarını temin etderseniz iyi olur
bu konuda yardıncı ola bilirim
 
aydınlatma devrelerine kaçak akım rölesi koymanın çokta gerekli olmadığını düşünüyorum. nedeni ise aydınlatma devrelerindeki elemanlara çalışmaları sırasında insanlar tarafından bir temasın söz konusu olmamasıdır. Bir lambaya arızalanması haricinde pek dokunan olmayacaktır.

Oysa priz devrelerine direk temas (6-7 yaşlarındayken böyle bir teması yaptık ama Allah'a şükür yaşıyoruz. ) veya prize bağlanan ve insanlar tarafından kullanılan cihazın yalıtımının bozulması sonucu endirek temas yoluyla çarpılma gerçekleşebilir.

saygılar..
 
fikirlerinizi önemsiyor ve bu anlatımlarınıza teknik bilgilerimide ekleyip camii derneğine ve imam vasıtası ile yetkililere iletilecek bir çeşit detaylı teknik rapor hazırlayacağım teşekkürler
 
arkadaşlar benim de bir sorum olacak bir panoda bulunan k.a.r. nini hem kendisinin atması hemde bir kendinden önceki panoda bulunanın atmasınını seebebi ne olabilir. hemde ana panoda bulunan diğerinden daha hasas olmasına rağmen.
 
İkisinin birden atması,beklenebilen bir durumdur.Önceki şalterin,SELEKTİF tip olması halin-
de sorununuz kalmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,944
Mesajlar
921,895
Kullanıcılar
451,124
Son üye
MEK3232

Yeni konular

Geri
Üst