Resolver Ayarı

slmi

Üye
Katılım
27 Haz 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar resolverler konusunda yeterli bili bulamıyorum.
Proplemim resolver ayarı ile ilgili. Bir resolverin pozisyonu kaçtığında kalibre etmenin bir yolu var mı.
Resolverin set olarak motorda gördüğü değer nedir.Sağlam bir motorda bu değeri görüp aynı pozisyonu diğer
motora uygulama şansımız var mı? Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise memnun olurum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Driver programı olmadan(Baumuller marka servomotor üzerinde çalışıyorum.)resolverden PLC Ye bilgi alarak referans noktasını anlama ve bu referans noktasını daha sonra da aynı şekilde set etme şansımız olabilir mi?
Eğer böyle bir yol varsa bu konuda yardımcı olabilir misiniz? yoksa baumuller driver programını firma haricinde bulabilirmiyiz?
 
selamlar,
hocam bana resolver ve enkodörler hakkında sağlam açıklayıcı bilgi lazım. varsa elinizde varsa paylaşırsanız çok makbule geçer valla.
 
Teşekkür ederim mustak hocam sen ne kadar konuyu dağıttıkça bizde o kadar bilgilerinden faydalanıyoruz.
 
slm arkadaşlar resolver tamiri yapan yani resolver sarımını yapan yer varmı?
 
Konu hakkında araştırma içerisindeyim , bir sonuça vardığımda sizlerlede paylaşacağım. : ;D
 
resolver ayarını bir yazılıma ve başka bir ekipmana gerek kalmadan zorda kalırsanız yapabilirsiniz.
öncelikle motorun kaplinini ayırın motor başka bir ekipmanı döndürmesin (önemli). daha sonra motor start vermeden önce motorun start verildiği zaman hangi yönde dönmesi gerektiğini öğrenin daha sonra motora manual olarak hız seti verebiliyorsanız max. hızın yarısı olacak şekilde set edin, resolver sabirtleme civatalarını sadece çok az gevşetin resolverin rahat bir şekilde döndüğünü görün drive ekranından akım bilgisini okuyabiliyorsan ekranı ayarla okuyamıyorsan motor akımlarını ölçebileceğin bir düzenek kur.
Elini resolver üstüne koy ve motora start et şimdi resolver açı pozizyonunu değiştirerek 1. aşama motor yönünün doğru olduğunu kontorl et daha sonra motorun kesintisiz ve teklemeden döndüğünü kontorol ve son olarak motor çalışma akımının endüşük olduğu pozisyonu bularak resolver sabitleme civatalarını sık. bu şekilde işlemi tamamlamış olursun saygılar
 
Motor milinden cikartilmis resolveri yeniden yerine takmak demek asagidaki ornekle ayni seydir.

Arabadaki krank mili kasnagi ile suboplari donduren mil uzerindeki kasnak arasindaki triger kayisi cikartip krank milini de mars motoru ile bir iki tur attirdiysaniz trigger kayisi takmak icin yapmaniz gerekenlerle resolveri takmak icin gerekenler hemen hemen aynidir.
 
arkadaşlar motorun arka flanşı çıkarıldıgında resolver ayarı bozulacaktır.resolverin açısı degiştiginden dolayı bu ayarın tutmadıgını görürsünüz.Resolver ayarı program yardımıyla ayarlanmalıdır.resolver ayarı manuel olarak yapılmaya çalışıldıgında açı her bulunamadıgında motora her enerji verildiginde yüksek akım çekeceginden dolayı sargıların yanma riski çok yüksek.

Ayar için gerekli olan program sadece servisde ve servis teknisyenleri tarafından kullanılır.
 
osilaskopla bu ayarı nasıl yaparız.tamagawa brx serisi resolvere sürücüden sinyal veriyorum.sin ve cos uclarındaki sinyali osilaskopla ayarlamak istiyorum.ama merkezi nasıl tespit edeceğiz.motoru ayırıpta ayarlama metodunu zaten uyguluyoruz.osilaskopla nasıl ayarlarız.bilgisi olan varsa paylaşım bekliyoruz.selamlar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…