celikbilek
Üye
yetersiz sorulara yetersiz cevaplar alırsınız. yerden ısıtma mümkün mü evet. şartları iyi oluşturmak ve araştırmak lazım. tabii ki ustalarım yukarıda belirtmişler önemli olan yalıtımın iyi yapılması. yalıtım yetersiz ısı kaybı sürekli ve çok ise istediğiniz en kral sistemi kurun yeterli gelmez. burada önemli olan kriterlere gelelim. ev müstakil bahçe içinde mi? yoksa apartman dairesi mi? ısıtma ve yalıtım öyle çok ucuz değildir. ve her ısıtma/ soğutma sistemi yaşanılan binanın durumuna göre değişiklikler gösterir. örnek benim evim site içerisinde yalıtım güzel olduğu için son 3 gündür penceremi kapattım ve elektrikli ısıtıcımı çalıştırdım. yani daha düne kadar penceresi açık olan bir evde yaşıyordum. umarım havalar bir haftaya düzelir ben de penceremi tekrar açabilirim.65 metre2 evi yerden ısıtma ile ısıtmak istiyorum. Evin 40m2 ısınacak sürekli. Bölge 200metre rakımda.
Hayalim şu;
Yerden ısıtmayı döşedik diyelim,
Isıtma için, 20 litrelik bir bidon, ve içine 2500watt bir rezistans ve bidonun yanına devirdaim için bir pompa koyarsak, 28 derecede sürekli ısıtmak mümkünmü?
Bu sistem bir bidonla işlermi, genleşme tankı illa şart mı,
Aynı sistemi yazında soğutma olarakullanmak istiyorum. Mesela bu bidonu sabit 15 derece bodrumda tutarsak. Sanırım soğutma için yeterli olur. Olmasada sorun değil.
Esas merak ettiğim 2500 w rezistans yeter mi, genleşme tankı şart mı?
Teşekkürler yardımlarınız için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?