Rezistans ile evi ısıtmak mümkünmü?

Burası yaşam ortamı mı? Neden 28 dereceye ısıtmak istiyorsunuz? Uluslararası kabullerde en sağlıklı oturma odası sıcaklık değeri 20-22 derece olarak belirlenmiştir. Yatak odası sıcaklığı da 16-19 derece aralığında sağlıklı kabul ediliyor. Ayrıca ortam sıcaklığındaki her bir derecelik artış yüzde 5 ile 8 oranında yakıt/enerji sarfiyatı anlamına geliyor. Dış ortamla iç ortam sıcaklık farkı artıkça dışarıya kaçan ısı o kadar artmaktadır. Hissedilen ısının ortamın nemi ile de ilgisi vardır. Yüzde 65 nem ideal orandır. Aynı şey sıcak zamanlarda klimaların en düşük ısıya ayarlanması ile de oluşmaktadır. Halbuki 24-25 derece ortam nemine de bağlı olarak en sağlıklı iklimlendirme olacaktır. Böylece ortam değiştirmelerde aşırı ısı farkından dolayı çarpılma riski de azalacaktır.

22 derece ısıtılması gereken ortam 28 dereceye ısıtılırsa;

8-5 'in ortalaması %6.5, 28-22 farkı 6 derece. 6.5*6=%39 teorik olarak daha fazla yakıt/enerji sarfiyatı.
Ben anlatamadım, özür dilerim, sistemden çıkan suyun sıcaklığı 28 derece olacak, dönüp sisteme geldiğinde + - 20 derece olmasını tahmin ediyorum, yani ortam sıcaklığıda yine artı eksi 21 dereceler olmasını

28 °C gidiş suyu ile ortam isitamazsiniz. Yüzey alanı cok büyük çıkacaktır. Yerden ısıtma için kullanan boruları çok sık yani aralarında 5 cm boşluk kalacak şekilde tüm alanı dolasmaniz gerekir.

Yerden ısıtma sisteminde zemin sicakligini 29°C de tutmanız lazim. Siz 28°C de zemini o sıcaklıkta tutamazsınız.

Zemini 29°C de tutmak için giden suyu yaklaşık 50°C de olması lazım.

Sn Serkan_48 Eskişehir gibi bi yerde apartmanda -7 derece dış sıcaklıkta, 50 derece kombi değerinde petekli sistemde 23 derece ısı alıyorum, eğer dediğiniz gibi olursa 3 ayda o evde yaşayan insanlar bacak problemlerinden hastanelik olurlar,
Yine esk de 34 derece kombi değerinde 22 derece ortam ısısı sağlanıyor yerden ısıtma ile.

Eskişehir'de 34 °C çıkış suyu ile 22 °C ortam yakalanıyor ise isil verim cok iyi. Ayrıca ısıtılan mekanın izolasyonunun super olduğunu söyleyebilirim.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,667
Son üye
eengmert

Yeni konular

Geri