rezistans ile ilgili

mepst

Üye
Katılım
15 Ara 2015
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
42
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar.
Elimde bir ekmek pişirme makinası var. Her program düzgün çalışıyor. Fakat ekmek pişirmezamanı gelince rezistans ısınmıyor.
Bende makinayı şöktüm volt metrede ölçtüğümde 97 ohm çıkıyor ve kıse devre biper sesi geliyor. Sanırım rezistansta arıza yok.
Rezistansa gelen kabloları test ettiğimde. İki ucundada elektirik olduğunu gördüm.
Bu durumda sorunu role diye tahmin ediyorum.
Yapabileceğim başka birşey varmı.
Yardimcı olursanız sevinirim.
 
2 amper civarında akım çeker bu rezistans. Büyük ihtimal sağlam. Pişiricinin çok büyük olduğunu zannetmiyorum 0.5 kW lık bir güç.

Sorununuzun röle yada rezistansı kontrol eden devrede olduğunu düşünüyorum. İki uçta elektriği nasıl ölçtünüz biri zahiri bir voltaj olmasın. Cihazınızın elektrik bağlantılarını kontrol edin bence. Nötr hattında gevşeklik yada sorun olabilir.
 
500 w. cıvarındakı ekmek pişirme makinası, tek fazlı olur dıyorum. Rezıstans devresıne seri bağlı termostatı da kontrol ediniz.(önerılerden ayrı olarak tabi, onlarada kulak veriniz.)
 
500 w. cıvarındakı ekmek pişirme makinası, tek fazlı olur dıyorum. Rezıstans devresıne seri bağlı termostatı da kontrol ediniz.(önerılerden ayrı olarak tabi, onlarada kulak veriniz.)
rezistanslarda kontrol kalemi aldatır. ölçü aletinle 220v gelip gelmediğini ölçün rezistans sağlam gözüküyor diğer koruma elemanlarını kontrol ediniz
 
Çoğu DMM 20 ohm üstü ötmez, hesabında ölçümünde bir yanlışlık var!
 
tek fazlı ve 500W bir rezistans.
Rezistansı söküp rezistansın uçalara gelen kabloları pişirme esnasında elektirik gelmediğini kontrol kalemi ile ölçtüm.
Rezistansu multimetre ile ölçtüm.
 
Cihazınızda rezistans termostatamı giriyor yoksa direk kartamı?
 
Şu kartın üstte ve alttan resimlerini bir kaç açıdan çekip ekleme şansınız var mı?

Kart üzerinde kararma patlak çatlak şişik devre elemanı var mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…