RF ile rölede ileri geri

stnih

Üye
Katılım
20 Kas 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar
Arkadaşlar Rf ile rölenin nasıl kontrol edildiği hakkında bilgim var fakat uzaktan kumandalı araba gibi bi dc motoru nasıl ileri - geri hareket ettire bilirim? bu bana deney için lazım yani bunu araba almadan kendim yapmak istiyorum sadece alıcı verici olarak "ATX-34" kullanmayı düşünüyorum eğer başka bi öneriniz varsa lütfen yazınn..

Saygılarımla;
ÖMER BAYRAKTAR
 
Arkadasım alıcı devrede kullandıgın picin cıkısların uygun bir tarnsistor ve direncle roleyi surmelisin.Fakat burda dikkat etmen gereken konu kullanacagın iki rolenin (ileri ve geri için) ilkine harici besleme yaptıktan sonra bu rolenin normalde kapalı kontak cıkıslarını ikinci rolenin harici besleme uclarına baglamalısın.Boylece aracın ileri geri giderken role cıkıslarını kısa devre olmaktan kurtarmıs olursun.Ayrıca saga sola donmek için de aynı seyi yapmalısın en az 15 cm lik bir anten kullanmayı da ihmal etme...Kolay gelsin...
 
çok teşekkür ederim denedim oldu...
 
Bunu akıllı röleylede yapa bilirsiniz mesala zelio ile isterseniz bende var
 
arkadaşlar elimde bir tane uzaktan kumandalı araç projesi var size bir sorum olacak;
arabanın ileri geri hareketini sağlayacak olan motor, ve arabanın sağ sol yönde hareketini sağlayacak olan motor ne tip motor olmalıdır?
tşkler...
 
küçük bi servo motor olabilir alp arkadasım
 

Forum istatistikleri

Konular
129,071
Mesajlar
922,995
Kullanıcılar
451,353
Son üye
erkancos

Yeni konular

Geri
Üst