rg3 12c röleli kompanzasyon sorunu

Katılım
22 Tem 2014
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
50
1.kademede 10 kvar lık kondansatör var fakat röle 1.kademe ısıgı yanıp sönuyor devreye almıyor. Kapasitif surekli yazıyor. Bu kompanze panosu taşındı. Bütün baglantıları kontrol edildi . Akım trafoları g,ir,s cıkısları k1 l1 baglantıları duzenlendi. Fakat dengesiz calısıyor. 1,2,3,45,6 kademelerde trifaze diğerlerinde monofaze kondansatör var. İlk bakmam gereken yer neresi. Kimi akım trafoları yanlış baglanmıs dyor kimi 1.kademe kontaktorü arızalı diyor. Bir de Kondansatorler degerlerini manuel giremiyorum. 5 kvar kondansatorün degerini yazamıyorum 2.000 görünüyor. Bi el atarsanız sevinirim beynim sulandı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
akım trafosu oranın yüksek girilmiş. Yalnız sürekli kapasitif yazıyor derken yanlışmı yazdınız. Yoksa zaten kapasitife giriyorsanız kondansatöre değil endiktüf yüke ihtiyacınız olacak.
 
Ama o degerlerle hiç oynanmadı. Yerinde çalışıyordu. Trafolar aynı . sadece akım trafoları ve kompanzasyyon panosunun kabloları kesilip bir alt kata tasındı.
 
Zor birşey değil kontorol edin. Akım trafosu oranınızı yazmamışsınız ama; Akım Tr. oranını 0,02 ile çarptığızda çıkan sonuçtan daha küçük değeri giremezsiniz bu röleye kendisi otomatikte tanımaz.
 
Tamam bi denerim. Tesekkurler. Olmazsa ne olabilir başka ?
 
Ya da kozyatagı tarafında birini tavsiye edebilir misiniz ? Eminim çok küçük bir nokta da takılıyorum. Bişeyi atlıyorum.
 
0542 262 65 77 Nazmi Usta.
Kompanzasyon konusunda çok iyidir. Yapmış olduğu kompanzasyon panosunu ben 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum (%5 i bile geçmiyor)
 
Tesekkur ederim. 3 gundur kafayı yiyorum.
 
Entes RG3-12C ve CS röleler otomatikte tüm kademeleri otomatik algılaması lazım. Röle bunu yapamıyor ise öncelikle röle ayarlarına akabinde de bağlantılara bakmak gerekir.
Kapasitif çalışmadan bahsetmişsiniz rölede fazlara ait cosfi değerleri ne? sayaç endekslerine bakınca kapasitif görünüyor mu? eğer öyleyse sabit kondansatör mü var? yapışmış kondansatör mü var? ups,tasarruflu lamba v.s. kapasitif yük mü var?
 
Sorun Entes Rölenin arızalı olmasıymış. Birinci Kademe kontaktörü ayagı yanlış baglandıgından röleyi yakmış.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,319
Son üye
mohamed elkilani

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst