peki ustam bu bahsettiğiniz yöntem zor ve zahmetli değil mi ? ben yapmadım ama bazı arkadaşlar da matkap da direk bms yi komple değişiyor..Değerli Meslektaşlarım; pil değişimi yaparken/yenilerken ahtapot yöntemiyle kaç S ise o kadar pili önce seri bağlayıp bağlantı noktalarına lehimliyorum. Daha sonra bozuk pilleri söküp , yenilerini yerine monte ediyorum, en son ahtapot yöntemiyle lehimlediklerimi söküyorum, robot süpürge pillerinde problem yaşamadım.
Tekraren ; piller bms karttan sökülürken + dan başlayıp - ye doğru gidilir, - yi hiç sökmeye gerek yok, takılırken de - den başlayıp + da sonlanır.
Şarjlı matkaplarda sonuç alamadığım piller : stanley nin yeni tip bataryalarında ve dewaltt bataryalarda ahtatop yöntemi işe yaramadı , bms kartlarında mini sigorta / ntc vs. olabilir , ben göremedim.
Elbette nikel şerit ve punta kullanılmakta. hepimize kolaylıklar.
Haklısınız biraz zahmetli , bazı batarya kutularına uygun ebatli bms tedarik edemeyince , 8 tane 18650 den yedek pil grubu yaptım, kullanıyorum.peki ustam bu bahsettiğiniz yöntem zor ve zahmetli değil mi ? ben yapmadım ama bazı arkadaşlar da matkap da direk bms yi komple değişiyor..
Meslektaşlarım, bende de benzer bir durumla karşılaşıldı. Özellikle BMS’li bir robot süpürge bataryasında hücre değişimi sonrasında kart çıkış vermedi ve cihaz bataryayı algılamadı. Hücreler sağlam olmasına rağmen BMS korumaya geçmişti.Değerli Meslektaşlarım; pil değişimi yaparken/yenilerken ahtapot yöntemiyle kaç S ise o kadar pili önce seri bağlayıp bağlantı noktalarına lehimliyorum. Daha sonra bozuk pilleri söküp , yenilerini yerine monte ediyorum, en son ahtapot yöntemiyle lehimlediklerimi söküyorum, robot süpürge pillerinde problem yaşamadım.
Tekraren ; piller bms karttan sökülürken + dan başlayıp - ye doğru gidilir, - yi hiç sökmeye gerek yok, takılırken de - den başlayıp + da sonlanır.
Şarjlı matkaplarda sonuç alamadığım piller : stanley nin yeni tip bataryalarında ve dewaltt bataryalarda ahtatop yöntemi işe yaramadı , bms kartlarında mini sigorta / ntc vs. olabilir , ben göremedim.
Elbette nikel şerit ve punta kullanılmakta. hepimize kolaylıklar.
Yazmayı unutmuşum , teşekkürler.Ahtapot yönteminde eski bitik pillere takılan paralel pillerin ve yeni takılacak pillerin aynı voltaj değerine sahip olması önemli