Robotu durdurmak için sensör

shadowcand

Üye
Katılım
22 Haz 2009
Mesajlar
52
Puanları
1
Merhaba,

Ucunda iğne olan, xyz eksenlerinde hareket eden bir robotum var. Bu robotun çalışma alanına robot çalışıyorken insan eli girdiğinde robotun çalışmasının durdurulması gerekiyor.

Bu işlem için bir sensör seçmem gerekiyor.Sizin öneriniz nedir acaba ?
 
Robotun çalışma alanını yazmamışsınız,cisimden yansımalı yada ultrasonic sensor olabilir.
 
Yada ışık bariyeri işinizi görür el girme mesafesi önemli katogori 4 parmak koruma.
 
bence en güvenlisi pilz yada sick ışık bariyeri kullanman olur en azından fabrikada biz öyle yapıyoruz
 
Merhaba



robot uygulamalarında emniyet sistemini tasarlamak için önce robotun çalışma prensibini ve robotun tipini incelemek lazım. Arkadaşların belirttiği gibi ışık perdesi kullanarak sistemi emniyetli şekilde kullanabilirsiniz fakat ışık perdelerinin de el koruma parmak koruma ve vcut koruma özelliklerine sahip olanları mevcut.

Urunu seçerken sistemi iyi anlamak gerekli.

Gerekli çalışma için Pilz ile göruşmenizi tavsiye ederim.
 
Bunu sağlamak için Güvenlik Bariyeri denilen ürünlerden kullanabilirsin, bunlarda Parmak ve El büyüklüğünü algılamak üzere 2 hassasiyet tipi vardır (14mm ve 25mm). Bu ürünler Karşılıklı sensör mantığıyla çalışır ve yatay eksende 9metreye kadar algılama yapar, dikey eksende ise 15-240 cm arası farklı uzunluklarda üretilmektedir. EdgeToEdge özelliğinden dolayı üst üste istediğin kadar ekleyerek dikey yüksekliğini artırabilirsin. Emniyet direktiflerinin sağlanması gerektiği bir ortam ise, bu cihazlar Type4 - SIL3 - Cat4-PLe standartlarını desteklemektedir. Bu özellikler, bizim getirttiğimiz Keyence Marka için geçerlidir.

Keyence SL-V serilerini inceleyebilirsin.
 
2.5cm aralıklı infrared ışın bariyeri var 16 ışın 32 ışın +90 212 470 74 96
 
sick marka parmak tipi ışık bariyeri kullanman işini çözecektir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…