rs232

abliçak

Üye
Katılım
29 Nis 2009
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
37
a portuna koyduğum bir buton ile seri porta tarıh bilgisini yollayacağım fakat tarıh saat ekranda yanlış gozukuyor.ve sureklı aynı bılgı gelıyor gelen bılgı bırkez yazılıp kalcak.ardından dıger bılgıler gelecek yardımcı olabılen var mı
 
yanlış gözüküyordan kastın saçmasapan karakterler ise baudrate ayarın doğru değildir yada baudrate doğru ise yazılımda bir problemin vardır daha ayrıntı verirsen çözmeye çaışırız.
 
teşekkür ederim biraz uğraşarak çözdüm...pic de pullup ları yazılım ile yapmak mı faydalı olur yoksa direncleri kendimiz koysak daha mı ıyı olur..
 
iyi günler;
herkese kolay gelsin ben seri port tan veri gönderme projesini uzun çabalar sonucunda yaptım fakat devre de bi değişiklik yapmamama rağmen şimdi çalışmıyor bağlantıları kontrol ediyorum sorun gözükmüyor.
Acaba nerde gözden kaçan bi durum olabilir?
pic16f877a ve rs232
 
Acaba nerde gözden kaçan bi durum olabilir?
pic16f877a ve rs232

Pek çok olasılık var, picte, yazılımda, kablolarda, bilgisayarda, herhangi bir yerde sorun olabilir. Hiçbirşey görmeden tahminde bulunmak da abesle iştigalden başka birşey olmaz.
En başta pic'in veri gönderdiğinden, hatta hatta çalışıyor olduğundan emin olmalısın, bunun için portlardan birine bir led bağla, programda bir düzenleme yap, led her data gönderme başlangıcında yanıp sönsün. benzer yöntemlerle sistemi parça parça kontrol ederek sorunun nerede olduğunu yakalamaya çalış.
Kolay gelsin
 
teşekkür ederim;
dediğinizi yaptım pic'in veri gönderen pin'ine bir led bağlayıp kontrolu yaptım onda da sorun yok.Diğer bağlantıları da ayrıca kontrol ettim fakat yıne bir çözüm bulamadım devreyi yenıden kurmayı deneyeceğim..
 
Sürekli aynı bilgi geliyor demişsin, sorun büyük olasılıkla yazılımsal.
 
sürekli aynı gelme sorununu düzelttim.Devreyi kurdum ilk anda çalıştı herşey yolunda idi ama ertesi gün hiç çalışmadı. sorun pic'in pinlerine koyduğum butonlara parmağımla bastığım anda pic statik elektrikten etkılendı sanırım bu yüzden butonları izole ettim silikon ile şimdi sorunsuz çalışıyo:)
ilginize teşekkür ederim...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,223
Mesajlar
924,389
Kullanıcılar
451,591
Son üye
karaca001

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst