RS485 kart tasarımı hakkında.

Katılım
13 Haz 2018
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
25
Merhabalar, rs485 transistör çıkışlı kart tasarlamak istiyorum bilgim var çizim de yaparım fakat hangi chiplerri kullanıcam nasıl yapıccam bilgim yok adımları anlatabılecek veya yol gosterebileceek var mı
 
ADM487 ile yapılan RS485 devresi.
Entegre SMD olarak ülkemizde bulunuyor.



 
Son düzenleme:
7 çıkıştan kastınız nedir.Normal şartlarda rs 485 parelel baglanır ve her bir cihaza id numarası verilir.
Yani yapacağım kartta 7 adet transistör çıkışı işimi görecektir PLC üzerinden tetikleyeceğim. Üzerine sinyal ışıklarını koyacağım vb.
 
Yani yapacağım kartta 7 adet transistör çıkışı işimi görecektir PLC üzerinden tetikleyeceğim. Üzerine sinyal ışıklarını koyacağım vb.
Bu iş için iyi bir programlama dili bilmeniz gerekir.Rs485 chipleri sadece data transferinde kablolara binecek parazitleri minimize etmek için üretilmiş çiplerdir.
Sizin istediginizi yapabilmek için bir microişlemci kullanmak ve modbus üzerinden rs485 chipleri ile plc ye baglanmak gerekir.
Modbus haberleşme protokoludür;Plc ile diger aygıtlara bilgi gönderip almakta kullanılır.
Yani sözün kısası öyle hazır bir chip ile o dediginizi yapma imkanınız yok.
Eger adetli cihaz üretmeyi düşünüyorsanız ben veya diger arkadaşlar ücreti mukabilinde bu projeyi yapabiliriz.
Eger sadece kendimi geliştirecegim derseniz youtube'de modbus konularında oldukca ayrıntılı anlatımlar var.Öncelikle C veya benzeri bir programlama dilini bilmeniz ve bir microişlemci programlamayı bilmeniz gerekir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…